Una dona de 37 anys de Vegas del Genil, a Granada, està investigada per haver abandonat el seu gos a l'interior d'un habitatge sense menjar ni aigua i haver deixat que l'animal es morís de gana. Ara, un jutjat l'investigarà per un suposat delicte d'abandonament animal.

La investigació va començar el 14 de maig, quan l'Ajuntament de Vegas del Genil va informar la Guàrdia Civil que havien trobat el cadàver d'un gos en un estat avançat de descomposició i que estava flotant a l'interior de la piscina d'un habitatge unifamiliar deshabitat.

La patrulla destinada a Sierra Nevada del Seprona, el Servei de Protecció de la Natura, es va fer càrrec de la investigació. Poc després van descobrir que l'última dona que havia viscut a la casa s'havia mudat i havia abandonat una de les seves mascotes, un gos jove de raça pastor malinois de manera intencionada a l'interior de la casa.

Multa de fins a sis mesos

L'animal no va poder sobreviure, segons la Guàrdia Civil, perquè la propietària el va deixar sense menjar ni aigua. L'informe veterinari també va concloure que el gos havia mort d'inanició.

Segons el Codi Penal, l'abandonament d'animals posant en risc la seva vida es pot castigar amb multa d'un a sis mesos. El jutge també pot establir una inhabilitació d'entre tres mesos i un any per tenir un animal i per exercir qualsevol professió que hi tingui relació.