El jove que compleix presó preventiva per matar i esquarterar a la seva mare per després menjar-se-la, un crim que va confessar a la Policia Nacional dijous passat, estarà acompanyat a la cel·la d'un pres de suport en ser inclós per Institucions Penitenciàries al Programa de Prevenció de Suïcidis (PPS), segons han informat fonts penitenciàries.

La jutge d'Instrucció número 53 de Madrid va acordar dissabte passat l'ingrés a la presó d'Alberto S.G., anomenat pels mitjans com el 'caníbal de Madrid', per un delicte d'homicidi amb l'agreujant de parentiu. La qualificació jurídica variarà conforme s'avancin en les investigacions judicials.

El noi tenia una ordre d'allunyament vigent respecte a la seva mare a conseqüència de diverses denúncies per maltractaments, segons han confirmat a Europa Press fonts policials. El detingut acumulava fins a dotze antecedents policials, la majoria per pegar a la seva mare.

Ja es va menjar parts de la mare

Dijous passat, la Policia va detenir al jove de 26 anys en el seu habitatge situat al barri de Ventas després de confessar que havia matat a la seva mare, de 66 anys, i que s'havia menjat part d'ella al costat del seu gos. El noi havia "trossejat" a la seva progenitora i havia guardat molts dels trossos en diverses carmanyoles repartides per tota la casa.

El jove es troba en la infermeria de la presó de Soto del Real, segons les mateixes fonts. Està a l'espera que se li realitzin previsiblement informes psiquiàtrics a instàncies de la jutge que porta la investigació, segons han detallat fonts jurídiques. Presons ha inclòs al jove en un protocol antisucidis després de ser valorat per un equip d'experts quan va ingressar en aquest penitenciari madrileny.

Aquest protocol s'activa quan així ho determinen els informes psicològics i psiquiàtrics d'un pres amb un perfil concret i que té risc de suicidar-se. Per això, estarà acompanyat d'un pres de suport, qui farà tasques de vigilància i si detecta algun tipus d'anomalia en el seu comportament ho comunicaria al centre.