Un jove de 22 anys malalt de càncer ha publicat un text a les xarxes socials lamentant la irresponsabilitat amb què moltes persones estan vivint la pandèmia de coronavirus. Un escrit fet des de la més absoluta sinceritat que s'ha fet viral.

Un jove malalt de càncer en època de coronavirus

"He estat una setmana ingressat a l'hospital rebent un tractament de quimioteràpia per curar-me del càncer. La situació als hospitals és crítica, així que m'han destinat a una habitació que, malgrat ser individual, ha compartit amb una altra persona."

Xandre Muíño malalt de càncer / Arxiu|Arxivament

Un jove gallec de 22 anys malalt de càncer ha publicat un escrit queixant-se de l'actitud irresponsable de moltes persones respecte a les mesures de seguretat contra el coronavirus que s'ha fet viral / Arxiu

Xandre Muíño és un jove de 22 anys de Carballo (La Corunya). En tenia 17 quan li van diagnosticar un limfoma de Hodgkin. Va rebre quimioteràpia.

Només un any després va recaure. El tractament que li van realitzar llavors va ser el de radioteràpia. Semblava que havia funcionat, que s'havia curat, però el mes d'octubre passat el càncer va reaparèixer.

Sol a l'hospital sense poder veure la seva família

"Va ser un cop dur. Quan vas als controls i sembla que no tornarà... Tenia un dolor d'esquena molt intens, com la primera vegada. Li ho vaig dir al doctor i immediatament em van fer la prova", explica al diari La Voz de Galícia.

Aquesta vegada el tractament proposat passa per medicació constant i cicles d'una setmana ingressat a l'hospital rebent quimioteràpia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by estelsole (@estelsole)

"La meva mare amb prou feines va poder acompanyar-me en aquells dies durs. No es va poder quedar a dormir cap dia. Va estar una setmana cada dia durant 12 hores amb dues mascaretes posades asseguda en una cadira de fusta", narra Xandre en un escrit que ha publicat a les xarxes que s'ha fet viral.

"La meva parella només ha pogut veure'm un dia durant dues hores després de molt insistir. La resta de la meva família a casa sense poder veure'm".

Els bars plens i els malalts de càncer sols a l'hospital

Una de les primeres coses que va fer en sortir de l'hospital va ser sortir a passejar. Diu que va sentir vergonya en veure els bars plens de gent que no respectaven la distància social per prevenir el coronavirus i alguns fins i tot sense utilitzar mascareta mentre a l'hospital hi havia gent que havia de viure en la màxima solitud una experiència tan dura com la de les sessions de quimioteràpia.

Xandre Muíño jove malalt de càncer / Arxiu|Arxivament

Xandre Muíño lamenta que els bars siguin plens de gent sense mantenir la distància social i sense màscara i els malalts de càncer hagin de viure sols en els hospitals experiències tan dures com les sessions de quimioteràpia / Arxiu

"No pots jugar amb la vida. No ens matis. Cuida't, cuida'ns". Conclou l'al·legat de Xandre que s'ha viralitzat. "Vaig publicar el text a les xarxes perquè volia, no comptava que el compartiria tanta gent", se sincera al diari citat. "Però si puc crear consciència amb ell encara que sigui en una sola persona, ja estaré satisfet".