Una parella s'ha atrinxerat aquest dimecres a la tarda al terrat d'un edifici de Las Palmas de Gran Canaria per protestar, suposadament, perquè els retiren la custòdia del seu fill. Després de cinc hores negociant amb la policia, la parella ha accedit a baixar de l'edifici, tot i que les converses han continuat un cop a baix.

La parella, de mitjana edat, portava un bidó de gasolina i amenaçava amb calar-se foc a ells mateixos o a l'edifici, al barri d'Escaleritas i que es troba semiabandonat. A més, la dona també ha amenaçat amb saltar al buit si no es compleixen les seves condicions.

Els han retirat la custòdia del seu fill petit quan l'han portat al metge

La parella, que segons el govern canari no té mitjans econòmics ni habitatge propi, ha tingut vuit fills, un dels quals va morir l'any passat. 

Aquest dimecres al matí, en anar al centre d'atenció primària per vacunar el més petit, d'un mes i mig, els serveis socials s'han quedat el menor perquè els informes del govern canari ho recomanaven per garantir el seu benestar.

Ara, el Cabildo de Gran Canaria està tutelant els menors, segons La Provincia. Els pares asseguren que "els han robat vuit fills" i reclamen que les autoritats parlin amb els seus fills perquè, diuen, els nens volen continuar vivint amb ells.

La policia ha organitzat un dispositiu a la zona amb un equip especialitzat de negociació perquè la parella abandoni la protesta. També s'hi han desplaçat equips de la policia local i dels bombers.

cuatro las palmas dona

La dona atrinxerada a l'edifici de Las Palmas. / Cuatro al Día