És una de les grans estrelles del bàsquet en cadira de rodes, però davant d'un canvi de normativa per poder accedir a participar en els Jocs Paralímpics, s'està plantejant amputar-se una cama.

Un dels millors en el seu esport

George Bates és un dels millors jugadors de bàsquet sobre cadira rodes. Un esport que practica des de fa més de 10 anys havent arribat amb la seva selecció, la Gran Bretanya, els èxits més importants: va ser campió del món el 2018 i tan sols un any més tard van conquerir l'Europeu. Un palmarès envejable.

Bates, que a nivell de clubs competeix amb el Mideba Extremadura, no pot caminar per culpa de la Síndrome de dolor regional complex, malaltia que, per un canvi de normativa, ara no permet als esportistes ser paralímpics.

Canvi de normes

"El Comitè Paralímpic Internacional (IPC) ha forçat al Comitè Internacional de Bàsquet en cadira de rodes a adherir-se a les seves normes de 2015. Durant dos anys, aquest comitè va decidir no canviar les regles, creient que qualsevol amb un impediment físic de maluc cap a baix pot disputar l'esport", explica Bates al diari The Telegraph.

George Bates 2 / Instagram

George Bates juga amb el Mideba Extremadura i és campió del món i d'Europa amb la selecció de Gran Bretanya / Instagram

"Al gener, l'IPC va decidir excloure el bàsquet en cadira de rodes dels Paralímpics si no s'adherien a aquesta norma. Des d'aleshores he estat en el procés de reclassificació, fins que dimecres passat es va anunciar que la meva condició no és considerada com elegible sota les seves normes," conclou.

La decisió més tràgica

Davant d'aquest revés, ara Bates està donant-li voltes a la més tràgica de les solucions: amputar-se una cama per poder competir en els Jocs: "He apel·lat la decisió i hi haurà coses que puc intentar abans de prendre aquesta decisió, però he de començar a pensar en això, ja que no és una decisió que puguis prendre ràpid".