Aquesta tarda el delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha anunciat que els serveis d'emergència estan buscant una cinquena persona desapareguda pel desastre de la gota freda a la Conca de Barberà. Segons ha explicat el delegat, es tracta d'un camioner de nacionalitat belga que estava a la zona de l'Espluga de Francolí i de qui se n'ha perdut la pista.

Les tasques de recerca de les persones desaparegudes segueix activa: a més del camioner, els Mossos d'Esquadra i els Bombers estan buscant també quatre persones més. Una mare i un fill de 68 i 41 anys que estaven en un bungalou a Vilaverd i també dues persones a l'Espluga de Francolí.

El desbordament del riu Francolí en el seu pas per aquest punt de la Conca de Barberà ha deixat estralls a tota la comarca i, fins al moment, aquests cinc desapareguts. Segons han informat els Bombers de la Generalitat a través de les xarxes socials, el dispositiu de recerca s'ha aturat per la falta de visibilitat i es reprendrà aquest dijous a primera hora.

Dos morts i cinc desapareguts

La gota freda que ha afectat Catalunya en les últimes hores ha deixat un balanç provisional de dos morts -a Arenys de Munt i a Maçanet- i aquests cinc desapareguts, que els equips de rescat estan buscant des d'aquesta matinada, i importantíssims danys materials en zones pròximes a rius i rieres.

Tot això provocat pels forts aiguats que han caigut de manera generalitzada i que en moltes zones han superat els 100 litres per metre quadrat. En alguns punts, com a Prades (Baix Camp), s'han recollit 267 litres per metre quadrat.