La família Richardson, del comtat de Sumter, a Florida, plora aquests dies la mort del Zeus, el seu cadell de pitbull de només vuit mesos, que es va sacrificar per defensar dos dels nens de la família quan els atacava una serp verinosa.

Els fets van passar dilluns a la tarda, quan els dos nens eren a l’exterior de la casa netejant el plat de l’aigua del gos. Ni tan sols es van adonar que se’ls acostava una serp molt perillosa: una serp de corall, una de les més verinoses que viuen a l'Amèrica del Nord.

serp de corall

Els pares van poder capturar la serp per poder encertar l'antídot / FOX35 Orlando

Quan la serp era a tocar d'un dels nens, el gos va córrer i va començar a atacar la serp abans que els pogués atacar a ells. El rèptil va mossegar quatre vegades el gos. Quan els pares van sortir i van veure l’estat del gos, van córrer al veterinari.

Va morir el dia següent

En un principi, tot semblava que aniria bé i que l’antídot per al verí funcionaria, però el dia següent, el Zeus va morir. “Era un membre més de la família”, assegura la mare, Gina Richardson, “estem totalment destrossats”.

"Li dec al Zeus la vida del meu fill", diu el pare

El gos havia estat amb la família pràcticament des que havia nascut, el mes de gener, i el lligam entre amos i mascota era molt fort. “He tingut molts animals, però els pitbulls són els més lleials que he vist mai”, diu el pare, Gary.

gos mort nens

La família Richardson, destrossada per la pèrdua del Zeus / FOX35 Orlando

Tot i el dol per la pèrdua, els pares agraeixen al Zeus la seva lleialtat. “Si un pitbull és agressiu, és perquè l’han tractat malament; però si el tractes amb amor, donaran la seva vida per tu”, assegura la Gina. “I li dec al Zeus la vida del meu fill”.