Aglutinen els cossos al garatge, sense aire condicionat i al costat dels cotxes. Les llums funcionen amb sensors de moviment: els que manipulen els cadàver, es poden quedar a les fosques. On preparen els morts, no hi ha banys ni aigua corrent... Així són els tanatoris de Fuascen SL, l'empresa propietària de fins a vuit tanatoris a Sevilla.

En declaracions en exclusiva a El Español, una de les extreballadores d'aquest lloc dels horrors explica les condicions inhumanes a les que estava sotmesa. Segons el seu testimoni, "ningú no aguanta molt temps treballant allí" perquè és insuportable.

Hi ha abundància d'escarabats

Segons l'extreballadora, els cossos es guarden a temperatura ambient durant hores, per errors en el sistema elèctric. Això fa que es descomponguin abans i l'olor sigui insuportable. "És traumàtic per als familiars", assegura la dona, segons El Español. És una situació que passa, sobretot, quan s'ofereix un últim comiat a tapa oberta abans de portar els cossos al cementiri o al crematori.

A la zona on es prepara el cafè i les pastes per a les famílies, hi ha escarabats i cucs. Segons la dona, "no es netegen bé els estris".

Tanatoris mal equipats

Se suposa que la sala d'exposició dels cadàvers hauria de tenir una "ventilació independent i una refrigeració d'entre zero i quatre graus", indica el diari. Però els tanatoris de Fuascen SL només tenen aires condicionats domèstics, i la temperatura oscil·la entre els 16 i els 20 graus.

La dona ha denunciat l'empresa

Segons ha pogut saber El Español, la dona ha interposat una denúncia contra el tanatori Virgen del Rocío de Coria del Río, de Fuascen SL, davant la Conselleria de Salut i Benestar Social de la Junta d'Andalusia.

Quan es va inspeccionar el lloc, es van trobar tres deficiències: una, per les condicions de la sala de preparació dels cadàvers. L'altra, per insuficiència amb l'equipament tècnic. I, finalment, per la falta de termòmetres que permetin una temperatura òptima per la conservació dels cossos.