Un gos ha trobat el cadàver Noemí Pérez López, la jove desapareguda aquest estiu a Alcantarilla. Després de quatre mesos buscant la jove, de 31 anys i amb un fill petit, un gos i el seu amo han trobat el seu cos ja en descomposició, mentre passejaven per un paratge entre Javalí Viejo i La Ñora.

Els restos de la jove van ser traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Múrcia, on els forenses continuen amb l'examen per tractar d'aclarir les causes de la mort, que podrien ser accidentals o bé podria tractar-se d'un homicidi.

Un gos troba les restes del cadàver de Noemí Pérez

Un gos ha trobat el cadàver de Noemí Pérez, després de 4 mesos desapareguda. L'animal olisqueava uns arbustos i va començar a furgar el terreny. El seu propietari, interessat pel que el seu gos removia, es va apropar i va veure un cos putrefacte. Immediatament, l'home va trucar a la Policia Nacional.

Els investigadors, a falta del resultat de l'autòpsia, treballen des d'un primer moment amb la premissa que el cadàver pertany a Noemí. Els agents van sospitar-ho en veure que la víctima portava una motxilla de color rosa amb lluentons, la mateixa que el dia que va desaparèixer, tal com es va precisar a la imatge difosa per l'Associació SOS Desaparecidos. El cartell que es va distribuir a mitjans de comunicació i per xarxes socials esmentava la "motxilla petita i bandolera rosa", a més d'altres característiques de la jove. Dos testimonis de la macabra troballa assenyalen que "serien les dotze del migdia quan la policia ha acordonat tot perquè ha començat a venir molta gent". A més, afirmen haver escoltat els agents que "el cadàver portava a la rambla, almenys, set o vuit dies".

La sospita que aquestes restes podrien pertànyer a Noemí ha dolgut molt a la família. Els seus pares, Irene i Santiago, portaven més de quatre mesos organitzant batudes per buscar-la des que van denunciar la seva desaparició a la Comissaria de Policia d'Alcantarilla. "Hem fet al cotxe més quilòmetres buscant la meva filla que si haguéssim donat la volta al món", detalla la mare de la desapareguda, Irene, a 'El Espanyol'.

Encuentran el cadaver de Noemi Perez   SOS Desaparecidos.

Un gos troba el cadàver de la desapareguda Noemí Pérez / SOS Desaparecidos

La policia va confirmar als pares la mort de Noemí Pérez

El gos va conduir la policia a trobar el cadàver de Noemí i els agents van comunicar la devastadora notícia a la seva família: el cos sense vida trobat de manera fortuïta prop d'un cementiri pertanyia a la seva filla.

De moment, no hi ha conclusions sobre la causa de la mort de Noemí. Una de les hipòtesis que s'estudiava inicialment en descobrir el cadàver era que la jove s'habria suïcidat. Tanmateix, diverses fonts policials confirmen que han identificat signes de violència, fet que dificulta la hipòtesi inicial. Part de les sospites dels investigadors que podria tractar-se d'una mort violenta es deuen a l'avançat estat de descomposició que presenta el cos de Noemí i al fet que hagi passat inadvertit des de juliol. Per allà ha passat moltíssima gent -al Dia de Tots Sants, per exemple- durant aquests quatre mesos, i resulta estrany pensar que ningú no es va adonar de la seva presència. Això porta la policia a plantejar-se la hipòtesi que el cos sense vida de Noemí va poder ser traslladat de forma intencionada, amb l'objectiu d'ocultar el cos en un lloc de difícil accés.

De tota manera, les restes del cadàver seran sotmeses a una minuciosa autòpsia a l'Institut Anatòmic Forense de Múrcia per aclarir les causes de la defunció i, a més, la policia ja començat a ser pres declaració.

La Policía Nacional ha comunicado la muerte de Noemí Pérez a su familia / Europa Press

La Policia Nacional ha comunicat la mort de Noemí Pérez a la seva família / Europa Press

Els investigadors sospiten que Noemí va ser assassinada

La policia preveu una llarga investigació: "caldrà recuperar totes les circumstàncies de la seva desaparició i veure quins contactes va mantenir", afirmen fonts policials. A més, des de la Direcció Superior de Policia a Múrcia han indicat que la investigació es troba sota secret de sumari.

La localitat d'Alcantarilla està consternada després de conèixer el tràgic final que ha tingut la desaparició d'aquesta veïna, de 31 anys. Un final devastador parell Noemí Pérez, el seu fill i la seva família, després de quatre mesos en la seva cerca. Nombroses persones van expressar en xarxes socials les condolences a la família de la noia desapareguda, mentre que d'altres, més prudents, van indicar que ha d'acabar-se la investigació que confirmi la identitat de la difunta, Mentrestant, la policía ja ha donat la seva versió, tot i que encara no ha identificat les causes de la mort.