El cadàver de Marc Francesch, un dels dos joves pilots que anaven amb l'avió Piper Seneca que va caure al mar davant del Delta de l'Ebre ara fa una setmana tornant d'Eivissa, ha aparegut aquest dimecres al matí.

Una embarcació de pesca de Castelló l'ha trobat i l'ha rescatat aquest matí i a primera hora de la tarda s'ha pogut confirmar que es tracta del cos sense vida de Francesch, de 42 anys. Encara no s'ha pogut localitzar el cadàver del segon pilot, en David, un agent dels Mossos d'Esquadra destinat a la comissaria de Cambrils, al Baix Camp.

Marc Francesch, un conegut tarragoní

Marc Francesch era el vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona, gerent d'un càmping a Tamarit i president de Junts per Catalunya a Torredembarra. El president Puigdemont, líder d'aquest partit, va enviar, des de Brussel·les, un missatge de condol a amics i coneguts de Francesch.

JetPhotos EC HCA

Imatge de l'avió de l'Aeroclub de Reus EC-HCA que va caure al mar / FlightRadar.com

L'avioneta, un bimotor Piper PA-34-200 Seneca amb matrícula EC-HCA, va caure al mar la tarda de dimarts 3 de novembre, quan feia el viatge de tornada des d'Eivissa. Els dos joves van sortir al matí des de l'Aeroclub de Reus i al vespre hi havien de tornar. L'avió va deixar d'emetre rastre al radar abans de les set de la tarda, fet que va fer suposar que havia caigut al mar. L'operatiu de recerca no va servir de res. El temporal va impedir poder localitzar l'avió.

El cadàver del David, entre les restes de l’avió

Segons les informacions que ha facilitat el Ministeri de Transport del govern espanyol, que és qui lidera ara mateix l'operació per retirar l'avioneta del mar, tot sembla indicar que el cadàver de l'agent dels Mossos d'Esquadra està atrapat a l'avioneta. 

Es preveu que aquesta mateixa setmana es porti a terme l'operació per poder recuperar l'aparell sinistrat del fons marí.