Yardie estava bussejant en un llac de Florida (Estats Units) envoltat de caimans. A simple vista pot semblar una temeritat, però aquesta és una activitat que el jove realitza molt sovint, sense que fins ara li hagués passat absolutament res.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by White Yardie (@wyardie) on

Menysprea el caiman, que fingeix mossegar-lo

L'altre dia, però, la seva sort va estar a punt de canviar. I és que la confiança va portar Yardie a cometre un error quan va menysprear un caiman que se li va apropar amb actitud desafiadora.

En comptes de prendre precaucions, Yardie li dona amb el braç als morros al rèptil, que se li apropa, obre la boca i fingeix amb mossegar el jove que, ara sí, s'espanta i surt corrents de l'aigua.

Si al caiman li hagués donat per completar la mossegada, el braç de Yardie hauria perillat seriosament. El vídeo no ha tardat a fer-se viral a les xarxes socials, on Yardie ha estat durament criticat.

El caiman, un animal molt habitual a Florida

Conegut com caiman d'ulleres de llarga vista o caiman blanc, l'espècie de caimans que habiten les aigua de Florida, on s'estima que hi ha una població de més d'1,3 milions d'exemplars, són uns rèptils carnívors que solen viure en aiguamolls o pantans. És una espècie molt famosa a Puerto Rico, després de ser introduïda com a mascota als anys 60. Els mascles arriben a mesurar 2,5 metres de llarg i les femelles 1,4 m i s'alimenten de diferents espècies d'animals: crustacis, peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers grans i petits.

Caiman / Pixabay

El caimán és un animal molt habitual en Florida, Estats Units / Pixabay

Els atacs de caimans a humans són bastant habituals

Els caimans i els cocodrils de Florida són animals protegits contra els quals només es pot actuar quan hi ha risc imminent per a la vida humana. És un animal que pot arribar a ser molt agressiu, per la qual cosa és habitual que de tant en tant es donin atacs a humans. L'estiu passat, sense anar més lluny, un nen de 14 anys va estar a punt de perdre la vida en ser atacat per un caiman en una llacuna de Rotonda, a l'oest de Florida.