La Policia Local d'Alella (Maresme) busca una persona o persones que s'ha dedicat a enverinar gats al barri d'Ibars Meià.

Des de l'Ajuntament, es demana col·laboració a la ciutadania per identificar l'autor o els autors d'aquests crims.

5 gats morts

De moment, 5 felins han mort causa dels enverinaments; d'aquests, 4 formaven part d'una colònia controlada de gats de l'entorn del carrer Bellaterra, mentre que l'altre és un gat domèstic.

El verí que s'ha utilitzat per matar-los és el mateix que s'utilitza per matar caragols. El presumpte autor o autors han barrejat la substància amb sardines per enganyar els gats i que se l'empassin.

Un crim greu

L'Ajuntament d'Alella recorda a la ciutadania, en un comunicat oficial, que "dipositar de manera intencionada verí o altres substàncies químiques o elements físics amb la finalitat de matar-los o causar-los danys greus" està reconegut com un delicte greu que pot suposar sancions de fins a 3000 euros.

Els autors poden anar a presó

A més, els gats són animals protegits per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, el seu enverinament pot comportar una sanció de fins a 20.000 euros i, fins i tot, pot estar castigat amb pena de presó.