La gota freda que ha afectat Catalunya en les últimes hores ha deixat un balanç provisional de dos morts i quatre desapareguts, que els equips de rescat estan buscant des d’aquesta matinada, i importantíssims danys materials en zones pròximes a rius i rieres. Tot això provocat pels forts aiguats que han caigut de manera generalitzada i que en moltes zones han superat els 100 litres per metre quadrat. En alguns punts, com a Prades (Baix Camp), s'han recollit 267 litres per metre quadrat.

Un mort a Arenys de Munt

Els equips de rescat han trobat a la platja d'Arenys de Mar (Maresme), aquest matí, el cos d'un home. Es tracta del veí desaparegut, aquesta matinada, a Arenys de Munt, que hauria estat arrossegat per l'aigua quan intentava recuperar el cotxe aparcat a la Rambla Riera i Penya.

Arenys de Munt

Cotxes atrapats a la riera d'Arenys de Munt / Núria Torrent

L'home, d'uns 74 anys, hauria intentat arribar al seu cotxe a tres quarts de dues de la matinada i la riera se l'hauria emportat. La policia local havia alertat del perill de deixar el cotxe en aquesta riera perquè no està urbanitzada. Els bombers i la policia han buscat el seu cos riera avall i, més tard, els esforços de recerca s'han centrat en el mar, davant d'Arenys de Mar.

Un veí ha gravat el moment en què l'home era enmig de la riera i la força de l'aigua se l'enduia, malgrat no li cobria les cames. Les pluges han afectat altres poblacions del Maresme, com Canet, on les rieres han arrossegat el que han trobat al seu pas, com alguns vehicles que han quedat atrapats al pont de l'N-2, explica el citat mitjà.

Un noi de 21 anys mor en un accident múltiple

El conductor d'un cotxe ha mort, aquest dimarts a la nit,  en un accident múltiple a l'AP-7 a Maçanet de la Selva (la Selva), a consequència dels aiguats. Hi ha sis persones més ferides: una de menys gravetat i cinc de lleus, entre elles dos menors.

En el sinistre hi va haver sis vehicles implicats: un camió, una furgoneta i quatre turismes. La persona morta és el conductor i únic ocupant d'un dels cotxes, de 21 anys i veí de Cassà de la Selva.

Quatre desapareguts, dos a Vilaverd i dos a l'Espluga de Francolí   

També hi ha quatre persones desaparegudes a causa del temporal. Es tractaria d'una mare i un fill arrossegats pel riu Francolí a Vilaverd (Conca de Barberà).

La germana de la noia desapareguda amb el seu fill al bungalou ha donat l'avís al 112 al voltant de les onze de la nit d'aquest dimarts. La recerca està sent molt complicada per la pluja que ha caigut amb força durant la matinada.

Vilaverd   matí

Destrosses provocades pel desbordament del riu Francolí a Vilaverd (Conca de Barberà), aquest matí

Aquest matí, també s'ha sabut que dues persones més han desaparegut a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). En el moment en què van desaparèixer anaven en un cotxe, segons avança el Diari Més. Un familiar ha donat l'avís cap a les 9 del matí perquè no podria contactar amb ells. Els Bombers han localitzat un cotxe buit a la riera i en aquests moments treballen per confirmar si és dels dos desapareguts. 

El temporal també ha deixat afectacions a les comarques gironines amb baixos i garatges inundats i algunes carreteres tallades.