La Guàrdia Civil busca dos còmplices de la parella detinguda aquest dimecres a Pedrola (Saragossa) per la seva presumpta implicació en la mort de José Antonio Delgado, l'informàtic de Getxo (Bizkaia) de 54 anys, que va ser assassinat en acudir a una trobada sexual que havia pactat a través d'una aplicació de cites. L'autòpsia ha revelat que l'home va ser enterrat amb vida.

Segons han informat fonts jurídiques, aquestes dues persones formarien part, amb els detinguts, d'un grup criminal que operava entre les localitats saragossanes de Pedrola i Luceni i que es dedicava a captar víctimes a través d'aplicacions de cites per internet per atreure-les a zones solitàries i robar-los les seves pertinences. Han afegit que els investigadors continuen amb les indagacions per provar de determinar el grau de participació dels sospitosos identificats en recerca, uns dels quals està desaparegut des de fa dies.

Modus operandi

El veí de Getxo, José Antonio Delgado Fresnedo, va desaparèixer el passat 6 de setembre després d'acordar amb la detinguda una trobada sexual que es va convertir en una trampa per robar-li les pertinences i finalment assassinar-lo. Els detinguts, una dona veneçolana i un home marroquí, i els sospitosos de participar en els fets, un d'ells en recerca, són considerats també responsables d'uns altres dos robatoris duts a terme mitjançant el mateix procediment.

Es tracta d'un veí de La Almunia de Doña Godina, que va ser assaltat a finals del mes de juliol passat, i un altre de Tudela (Navarra) al setembre, sent ambdós objectes d'agressions per sorpresa després de trobar-se amb la dona. Després de la detenció de la parella aquest dimecres, operació en què va participar una Unitat Especial Operativa de la Guàrdia Civil, els investigadors de la policia judicial del cos a Saragossa van practicar tres registres a Pedrola i Luceni, un d'ells en una nau a la recerca de l'ADN de l'assassinat.

Terra

Pel que sembla, l'informàtic basc va ser conduït a aquest lloc després de ser assaltat pel grup al descampat al qual l'havia portat la dona amb la intenció de mantenir relacions sexuals. L'autòpsia revela que la víctima va perdre el coneixement a causa de la violència dels cops rebuts i que va poder morir asfixiat una vegada sota terra, ja que els forenses van trobar terra als seus pulmons.

Els investigadors han aconseguit confiscar en els registres del cotxe de la víctima, un Mercedes d'alta gamma, documentació referida a l'intent de venda del vehicle i diverses brides, ganivets i cinta americana utilitzades per la banda. Els dos detinguts, traslladats a la comandància de la Guàrdia Civil de Saragossa, passaran previsiblement avui a disposició del Jutjat d'Instrucció 9 de la capital aragonesa. El magistrat d'aquest òrgan judicial manté secretes les actuacions a l'espera d'obtenir més dades sobre aquest grup criminal.