La cadena de supermercats més barata a Espanya és Alcampo, segons l'estudi anual de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). D'aquest estudi s'extreu que la cadena francesa és l'opció més econòmica aquest 2020 en 30 de les 65 ciutats analitzades. Rere seu, se situen Mercadona i Carrefour.

Alcampo és la cadena més econòmica segons l'estudi de l'OCU

Per tal de conèixer quin es el supermercat més barat per fer la compra a Espanya, l'OCU ha fet una llista amb el nom i la direcció de l'establiment més econòmic de cada capital de província. Alcampo apareix al capdavant del rànquing, seguit per Mercadona i Carrefour, que són l'alternativa en 11 de les 65 ciutats analitzades.  

L'estudi de l'OCU indica que Alcampo també és la cadena més econòmica pel que fa a la compra per internet, seguida de Gadis, Carrefour i M.A.S. 

L'establiment que Alcampo té a Coia, a Vigo (Galícia), encapçala el rànquing de supermercats més barats d'Espanya. 

Supermercado Alcampo de Coia / Alcampo.es

El supermercat que Alcampo a Coia en Vigo (Galícia) encapçala el rànquing de supermercats més barats d'Espanya segons l'estudi presentat per L'OCU / www.Alcampo.es

Pel que fa a Barcelona, el supermercat més barat per realitzar la compra segons l'OCU es l'Alcampo situat a l'Avinguda Diagonal, 15  (Diagonal Mar), mentre que a Madrid, és l'Alcampo City del carrer Antonio López.

La ciutat més barata per fer la compra no és cap gran capital, sinó Jerez de la Frontera, segons indica l'OCU, i el supermercat més econòmic per al consumidor en aquesta localitat no és pas una de conegut, sinó el Súper Carmela

Jerez de la Frontera /  Wikimedia Commons

Jerez de la Frontera és la ciutat espanyola més barata a l'hora de fer la compra aquests 2020, estableix l'estudi anual de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) / Wikimedia Commons

El 68% dels productes de la compra s'han encarit respecte fa un any

L'estudi anual de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) també ha mostrat que fer la compra a dia d'avui és més car que un any enrere. De fet, indica que el 68% dels productes amb els quals s'omple el cistell s'han encarit. Tot i això, si s'escull l'opció més barata de cada ciutat es pot arribara estalviar fins a 971 euros anuals.

L'estudi de l'OCU reflecteix que Carrefour és l'única les principals cadenes de supermercats a nivell espanyol que ha baixat els preus.