Dos homes de 26 i 41 anys han estat detinguts a Lleó després que entressin a robar a casa d'una àvia de 93 anys i que, quan aquesta els va enxampar, li donessin una brutal pallissa. Els dos homes han entrat a la presó pels presumptes delictes de robatori amb violència, detenció il·legal i lesions.

Els fets van passar la nit del 30 d'agost de l'any passat. Els dos homes van entrar en un pis del barri de l'Asunción de Lleó, i, un cop dins, van trobar-se la dona que hi vivia, una àvia de 93 anys, la van agredir brutalment i li van robar diversos efectes del domicili.

La víctima es va quedar tancada a la cuina fins el matí següent, on la van trobar uns familiars. La van traslladar immediatament al Complex Assistencial Universitari de Lleó, on va haver de ser ingressada davant de la gravetat de les seves lesions.

Operació Nines

La policia va començar l'operació Nines, dirigida a aconseguir identificar i detenir els presumptes autors. Després d'una llarga investigació, van poder identificar els suposats lladres, que tenien diversos antecedents per delictes contra el patrimoni: la majoria, per delictes de robatoris amb força en habitatges.

Un cop identificats, es va muntar un gran operatiu per a localitzar-los i detenir-los. Un d'ells estava en cerca i captura des de l'any 2014: tenia requeriments judicials pendents de Pontevedra i Lleó. Els dos homes van ser detinguts a San Andrés del Rabanedo, als afores de la capital.

Tots dos detinguts han acabat entrant a la presó, després d'haver passat a disposició del jutjat de guàrdia.