Les carreteres catalanes s'han cobrat, aquest cap de setmana, tres víctimes mortals més: a Aiguaviva (Gironès), a Castell de Mur (Pallars Jussà) i a la C-17 a l'Ametlla del Vallès.

La suma d'aquesta xacra que no s'atura ja s'ha enfilat fins els 152 morts aquest 2019 a les carreteres de Catalunya.

Una tragèdia que s'hagués pogut evitar

El cas d'Aiguaviva és d'aquells que s'haguessin pogut evitar. Un jove va perdre el control del cotxe, va bolcar i en l'accident va morir l'acompanyant, un amic seu, de 25 anys i veí de Girona.

L'accident es va registrar a les 3.46 h la nit de dissabte a diumenge, molt a prop d'aquest poble del Gironès.

Les investigacions policials han confirmat que el conductor, de 31 anys, de nacionalitat colombiana i veí de Sant Feliu de Guíxols, anava begut. L'home va resultar ferit lleu i va ser traslladat a l'hospital.

Quan va rebre l'alta va ser detingut pels Mossos per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu i per conduir sota els efectes de l'alcohol.

Aquest dilluns a primera hora ha passat a disposició judicial davant del jutge de guàrdia de Girona. El magistrat ja decidit deixar-lo en llibertat i ha ordenat la retirada del passaport, compareixences quinzenals i prohibició de conduir durant sis mesos.

El conductor borratxo i la víctima mortal sense cinturó

No només si el conductor no hagués anat begut s'hagués pogut evitar l'accident. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la investigació, el jove que ha mort no portava cinturó de seguretat del vehicle posat.

En l'impacte del cotxe en bolcar, l'acompanyant, que no portava aquest sistema de seguretat, va sortir disparat i va acabar morint per les ferides.