Tots pendents de la borrasca 'Bárbara' que amenaça Catalunya. El primer que notarem és el fort vent amb ratxes huracanades i un dur temporal marítim a tota la costa catalana. Això sí, no passarem gens de fred! El vent del sud ha disparat els termòmetres i tenim temperatures mínimes de 14 o 15ºC a gran part de Catalunya. 

Alerta per vent huracanat

De moment, les pròximes hores continuarem amb el cel ennuvolat però només cauen quatre gotes mal comptades. En general, no cal que agafeu el paraigües perquè, com a molt, s'escaparà algun plugim i prou.

Tot i el cel gris, no us abrigueu gaire perquè les temperatures són molt suaus per l'època de l'any.

Temps Vent Barcelona / EFE

Temporal marítim amb onades superiors als 2,5 metres per culpa del fort vent / EFE

Temperatures molt altes tot i el mal temps

Atenció amb el vent que guanyarà protagonisme les immediates hores. Vent del sud o sud-est que es reforçarà i presentarà ratxes superiors als 100 Km/h, sobretot a les cotes altes del Pirineu. Aquest vent de migjorn o xaloc, però, es notarà a moltes altres zones i farà que el mar estigui molt alterat, especialment a la costa de Barcelona i Girona. El vent d'origen càlid farà que les nits no seran gens fredes i la propera matinada, per exemple, tindrem temperatures mínimes de 14ºC a Lleida i a Girona i de 16ºC tant a Barcelona com a Tarragona. Als migdies, les màximes oscil·laran entre els 22 i 24ºC a gran part del país.

Perill a les cotes altes del Pirineu

De fet, Protecció Civil ja ha activat el pla Ventcat en fase d'alerta per la previsió de fortes ventades a Catalunya. Les ratxes més fortes les tenim a la Val d'Aran. També afecten el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Ripollès i, de manera menys intensa, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell. A mesura que avanci aquest dimecres el vent perdrà força ràpidament. 

Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments cap a la feina i les escoles. També es manté l'alerta del Procicat per la previsió d'onades superiors als 2,5 metres d'alçada a tota la costa catalana, excepte a la zona de l'Ebre. A partir de dimecres al migdia, l'onatge es concentrarà a la Costa Brava i anirà perdent intensitat.

Radar AEMET

La borrasca 'Bárbara' provoca fortes pluges i vent huracanat a pràcticament tot Espanya / Radar AEMET

A banda del vent, aquest dimecres es presenta força ennuvolat a la majoria de comarques però només cauran pluges dèbils a la cara sud del Pirineu. Durant el dia també s'escaparà algun plugim a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. A la resta, com a molt, cauran dues gotes.

Dijous, pluges generals i més fortes

Dijous sí que haurem d'agafar els paraigües a tot Catalunya. A primera hora, a moltes comarques, encara no hi plourà però sortiu preparats perquè el dia acabarà passat per aigua a tot el país. 

Cap de setmana

El cap de setmana es presenta més estable. Farà sol a tot Catalunya tot i que dissabte quedaran restes d'inestabilitat al nord de les comarques de Barcelona i a Girona amb xàfecs de curta durada entre el migdia i la tarda. A la resta no hi plourà i, de fet, el matí serà assolellat a gairebé tot arreu, també en comarques de Barcelona i Girona on veurem nuvolades a partir del migdia i, sobretot, durant la tarda.

Nubes y claros / Pixabay

El cap de setmana farà més sol tot i que quedaran restes d'inestabilitat en algunes comarques / Pixabay

Diumenge, farà sol a tot Catalunya però augmentaran els núvols a partir de la tarda a l'interior. Al vespre, plourà al Pirineu amb neu a les cotes més altes i de manera més dispersa cauran plugims a l'oest del país.

El cap de setmana tindrem temperatures suaus durant el dia però les nits seran més normals per l'època i haurem de recuperar la jaqueta. Vaja... que durant el cap de setmana no es repetiran les nits càlides que tindrem fins divendres. De cara a dilluns, les temperatures seran més pròpies de la tardor.