El cos de Blanca Fernández Ochoa serà incinerat aquest dissabte al vespre, després que, a les nou del vespre, tanqui la capella ardent instal·lada al tanatori de Cercedilla. Així ho ha confirmat la família a través del seu portaveu, el cunyat de l'esportista Adrián Federighi.

Des de primera hora, tota la família s'ha vist acompanyada de desenes de ciutadans que s'han volgut acomiadar de la medallista olímpica, morta a la zona del pic de la Peñota després que el dissabte 23 d'agost desaparegués. El cos va aparèixer dimecres després de quatre dies de recerca.

"Estem tots trencats", assegurava Federighi, "ha estat un procés llarg: vam començar a buscar-la amb il·lusió i després ho hem passat malament". El cunyat ha dit que els últims dies han estat "llargs i durs", i que ara queda "recuperar-la amb riures, com era ella".

Els fills, molt afectats

El portaveu de la família també ha indicat que els fills de Blanca Fernández Ochoa estan "superafectats, perquè són molt joves i han perdut la seva mare". "La trobaran a faltar més que nosaltres, perquè ella els educava i els rondinava i nosaltres en gaudíem com a amiga i com a germana", ha dit Federighi, que ha assegurat que "demà volem descansar i recuperar el ritme del dia a dia, amb la família i l'àvia".

Mentrestant, també ha assegurat que de moment no se'ls ha proporcionat cap informe ni cap resultat de l'autòpsia practicada aquests dies al cadàver de l'esquiadora, i només els han confirmat que és ella. El jutge els ha autoritzat a incinerar-la, cosa que vol dir que no caldrà fer-li més proves.

Un cop la família tingui les cendres, faran una excursió per escampar-les a la zona de Siete Picos, tal com l'esportista finada hagués volgut.

Centenars de condolences

La família de Blanca Fernández Ochoa, mentrestant, està rebent desenes de rams de flors i centenars de mostres de condol. Moltes d'elles són digitals, a través d'un codi QR que l'empresa funerària ha habilitat. A més de ciutadans anònims, per la sala de vetlla també hi han passat personalitats de l'esport, com Juan Antonio Corbalán i Coral Bistuer, i del món polític, com el ministre José Guirao o el vicepresident madrileny Ignacio Aguado.

Els familiars estan preparant un comunicat per agrair totes aquestes mostres d'estima cap a la Blanca, la primera medallista olímpica espanyola de la història.