Benita Buñola Sinkkonen, la dona atacada per la seva exparella aquest dimecres a Mallorca, continua debatent-se entre la vida i la mort a l'hospital de Son Espases, a Palma.

La dona va ser atacada aquest dimecres per la seva exparella en Camps, a Mallorca, després que quedessin per parlar sobre un assumpte pendent i la conversa derivés, primer, en una discussió, i després en una brutal agressió a martellades.

Benita portava dos mesos separada de la seva exparella, Juan, d'uns 50 anys i cubà. Encara que havien tingut alguna discussió, no hi havia denúncies prèvies per maltractaments ni ordre d'allunyament. Ambdós tenien dos fills en comú, que la dona acabava de deixar en l'escola abans del salvatge atac.

Una fornera "molt simpàtica"

Segons Última Hora, la víctima treballa al Forn de Sa Ràpita, des de fa un any i mig, on els veïns la consideren molt simpàtica. Abans, havia treballat una temporada en un supermercat i també havia regentat un bar amb la seva família en una cèntrica plaça de la localitat. A més, havia fet classes de piano.

Per això, la dona era molt coneguda en la població, d'uns 10.000 habitants repartits entre Campos i el nucli costaner de Sa Ràpita. Per descomptat, una població que augmenta considerablement a l'estiu. Tanmateix, des de la seva separació, Benita ja no vivia en Camps – el seu agressor es va quedar a la casa on convivien – sinó que es va traslladar a Llucmajor.

La seva exparella, amb incidents previs

El presumpte agressor de Benita, Juan, era considerat una persona "normal i participativa" fins a l'atac d'aquest dimecres. Tanmateix, havia protagonitzat alguns incidents. El més conegut va ser fa quatre anys: va començar a tirar trastos per la finestra, va sortir nu al carrer i va increpar tots els que s'hi creuaven.

El vídeo de l'incident es va fer viral en Camps. Tanmateix, això semblava oblidat i l'home treballava ara com a cuiner en un hotel i feia vida normal, fins i tot apuntant-se a classes d'alemany. Tanmateix, diuen, tenia rampells perillosos amb un punt de bogeria.