Un superbacteri ha disparat totes les alarmes en un hospital alemany. Tretze nadons i un nen han estat contagiats per la Klebsiella oxytoca, un microrganismo que pot causar greus problemes gastrointestinals i respiratoris. El bacteri es trobava en una de les rentadores que s'utilitzen per netejar la roba dels nounats i les seves mares. En concret, el patogen havia afectat la superfície i les restes d'aigua de l'electrodomèstic.

La investigació es va iniciar quan els professionals del centre sanitari van detectar que hi havia diversos nounats que havien estat encomanats pel bacteri Klebsiella oxytoca. Després de diverses inspeccions, els sanitaris van descobrir que l'origen del contagi es trobava en una de les rentadores de l'hospital, en la qual es neteja la roba de punt dels nadons de les seves mares. Segons la investigació publicada en l'American Society for Microbiology, el patogen estava a les superfícies i restes d'aigua de la rentadora.

L'electrodomèstic va ser retirat -ja que no complia la normativa- i els nadons es recuperen satisfactòriament del contagi i no es tem per les seves vides. La Klebsiella oxytoca és considerada un superbacteri que pot causar problemes gastrointestinals i respiratoris, motiu pel qual la ràpida detecció del brot ha estat essencial per garantir la salut dels nadons.

Els experts assenyalen la importància de rentar la roba d'aigua calenta i detergent, sobretot quan es tracta de persones malaltes i amb salut vulnerable, segons recull Informatius Telecinco.