Un bebè ha donat positiu de coronavirus dos dies després de néixer. Els metges li van fer les proves en veure que al nadó li costava respirar.

Dificultats per respirar

Presley Dowdall va néixer el passat 11 de maig a l’Hospital Basildon d’Essex, al Regne Unit. Va ser un part prematur per una sèrie de complicacions durant l’embaràs. Poc després de néixer, el Presley va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives quan van comprovar que tenia dificultats per respirar.

Presley Dowdall / South West News Service

Presley Dowdall va néixer el passat 11 de maig, dos dies després donava positiu de coronavirus / South West News Service

"No podia creure el que escoltava"

Dos dies després li feien les proves de la Covid-19 i els pares rebien la terrible notícia: el seu fill acabat de néixer havia donat positiu. Roxanne Dowdall, la mare, explicava al diari Southend Echo que quan ho va saber, no va poder reaccionar, estava totalment atordida.

"Va ser un gran xoc, no podia creure el que estava escoltant. Vaig sentir com si el temps s'hagués aturat i estigués vivint la història d'una altra persona", relatava la mare. "Recordo haver sentit una sensació de culpabilitat i em preguntava per què no havia pogut protegir el meu fill acabat de néixer”, es lamentava la Roxanne.

Complicacions en l'embaràs

El petit Presley era prematur, els metges van provocar el part a Roxanne Dowdall a la setmana 37 de l'embaràs després de mostrar signes de preeclàmpsia –una complicació de l’embaràs que es caracteritza per mostrar una pressió arterial alta i danys al fetge i als ronyons- i colèstasi obstètrica, un trastorn fisiològic que acostuma a produir-se durant l’últim trimestre de l’embaràs i que provoca picor intensa a les mans i als peus, i que pot causar danys greus al fetus.

Familia Dowdall / South West News Service

El petit Presley ja està totalment recuperat i no presenta cap símptoma del coronavirus / South West News Service

No saben com es va poder contagiar

Afortunadament, tot va acabar bé i el petit Presley ja no té símptomes de la malaltia i s'ha recuperat completament del coronavirus. Dos mesos després de l’ensurt, però, la Roxanne encara no sap ni entén com el seu fill va contraure el virus.

"Mai obtindrem una resposta directa sobre com o per què es va contagiar de la Covid-19. És una pregunta sense resposta amb la qual haurem de viure", ha dit la mare del petit Presley.