Una parella de Getafe, a Madrid, ha denunciat un calvari des que el 24 d’agost el seu fill de només 11 mesos s’intoxiqués en ficar-se a la boca una pastilla d’èxtasi que hi havia entre la sorra del parc on jugava.

El nen va rebre l’alta poc després i està sa i estalvi, però des d’aleshores els pares s’han vist perseguits, segons ells, pel fet de ser d’origen romanès: asseguren que els responsabilitzen del que li va passar al nen i, fins i tot, tenen por que els retirin la custòdia, segons han explicat a El País.

Èxtasi en un parc

Tot va començar el 24 d’agost, quan, després de tot el dia a casa, el seu fill d’11 mesos va començar a estar inquiet i la mare, Dee, el va portar al parc. Tots dos van seure a la sorra, sota d’un tobogan que els feia ombra. El nen, en un moment, es va treure el xumet i va ficar-se a la boca una substància blava que hi havia a terra: una pastilla d’èxtasi.

Ràpidament, la mare li va treure la pastilla, ja mig desfeta, de la boca, i, en tornar a casa, va trucar les emergències mèdiques pensant-se que era guix de color. Però el pare va alertar la dona: el nen estava totalment rígid. Van portar-lo a tota velocitat a l’hospital.

Desconfiança dels metges

Entre els nervis de la mare, el nen el van ingressar amb símptomes de rigidesa, desorientació i revulsió ocular, i va quedar tres dies en observació fins que van veure que estava perfectament sa, tot i l’ensurt. Les anàlisis van comprovar que la substància eren metamfetamines.

En el seu informe, els metges van anotar que el nen estava ben cuidat, però van anotar unes paraules que van esgarrifar els pares: “risc social”, al costat de la nacionalitat dels pares, un fet que els van dir que era “qüestió de protocol”.

Malentesos amb la policia

Després de sortir de l’hospital, van anar a la comissaria de Getafe, on no els volien atendre perquè “no hi havia cap culpable” si s’havien trobat la pastilla a terra. La mare, però, va insistir a presentar una denúncia.

A l’hora de repassar la declaració, explica la dona, va trobar discrepàncies entre el que ella havia dit i el que la policia havia anotat. Per exemple, l'agent havia apuntat que el nen estava sol i no amb la mare, o que el pare se n’havia despreocupat, quan era ell qui havia vist que el nen estava rígid.

parc perales del rio

El parc on el nen es va intoxicar està freqüentat per joves que hi van a fumar i beure / Google

Rebuig a les xarxes

El mateix dia, la mare ho va explicar tot en un grup de veïns de Facebook i, de nou, alguns d'ells es van mostrar escèptics i li van exigir que mostrés la documentació de l’hospital. El pare també es va animar a fer un vídeo del mal estat del parc, freqüentat per grups de joves que fan “botellón” i d'adolescents que van a fumar d'amagat dels pares.

Els serveis socials també els van anar a interrogar, i fins i tot es van veure obligats a fer-se unes proves de drogues en un laboratori privat, que els van costar 500 euros, per demostrar que la droga no era seva. Una documentació que han aportat, també, a la policia.

Ara un jutge haurà de decidir si continua amb la investigació, i els pares han recollit firmes de veïns per demostrar que són una parella honrada i uns bons pares. Tot i això, asseguren, continuen sentint-se sospitosos d’una cosa que no són i temen que, un dia o altre, els serveis socials els prenguin el seu nadó.