Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, amb efectius d'ordre públic, han fet aquest dilluns i dimarts diverses operacions policials a la zona del Portal de Pau per lluitar contra el top manta en aquesta zona de la ciutat.

Després de ser expulsats de la zona de plaça de Catalunya, els manters s'han instal·lat en aquesta zona de la ciutat, més propera al port i a la zona turística. Tot i que amb menys freqüència que la vigilància que s'ha organitzat als intercanviadors de Renfe, Ferrocarrils i Metro, la policia també intenta foragitar els manters d'aquest punt de la ciutat.

topmanta guardia urbana - mossos

Agents de la Urbana i dels Mossos fent fora els manters de Portal de la Pau

En les operacions d'aquest dilluns i dimarts la policia de la ciutat i els Mossos d'Esquadra han decomissat gairebé 2.000 articles que s'estaven venent.

Els policies, de les unitats ARRO dels Mossos i USP de la Guàrdia Urbana, han intervingut amb material antiavalots però no consten que s'hagin produït incidents ni s'hagin de lamentar agents ferits.

El top manta a la ciutat de Barcelona segueix sent un dels problemes d'un centre que s'ha convertit en la zona zero de la inseguretat, sumant els venedors ambulant als carteristes, als lladres de rellotges i als narcopisos.