Aquest dissabte a la nit ha estat mogut a Calella, al Maresme. Els menors d'edat tutelats per la Generalitat que resideixen al municipi, els coneguts en l'argot del Govern com a MENA, han protagonitzat una baralla amb persones del municipi que ha obligat als Mossos d'Esquadra a desplegar agents antiavalots per evitar nous incidents. Un grup d'un centenar de persones es van concentrar davant de l'hotel Mirasol on s'allotgen aquests joves tutelats.

Un presumpte robatori ha obert la caixa de pandora

A última hora de la tarda un grup d'aquests joves, que estan instal·lats en un centre de Calella han robat, presumptament, un mòbil a un jove del municipi, menor d'edat. Segons alguns testimonis, el noi passejava amb una noia que també ha rebut insults masclistes.

Aquest intent de robatori ha estat confirmat per la policia a ElCaso.cat, com també l'incident posterior amb llançaments d'objectes, insults i agressions, tot i que segons els Mossos, l'enfrontament no ha anat a més i s'ha pogut contenir. Els ànims estàn caldejats en aquest municipi del Maresme per la presència dels joves marroquins tutelats pel Govern però les institucions fan una crida a la calma.

Incidents entre els MENA i la gent del poble

Quan el jove ha intentat evitar el robatori s'ha iniciat un enfrontament, que ha seguit quan la víctima del robatori ha avisat més persones. Tot plegat ha acabat amb una batalla campal entre els MENA i els amics de la víctima, d'ètnia gitana, i altres persones del municipi davant de l'hotel que la Generalitat ha convertit en centre de menors.

ambulancia menas calella

Dotacions dels Mossos i del SEM a la zona de l'hotel de Calella / Cedida

Segons alguns testimonis i ha confirmat la policia, en la baralla han volat ampolles de vidre i s'ha vist armes blanques. Els Mossos d'Esquadra han hagut de desplegar agents antiavalots a la zona, amb equips ARRO, per evitar nous incidents. A la zona de l'incident també s'han desplegat ambulàncies del SEM. Els Mossos d'Esquadra han explicat a ElCaso.cat que quan han pogut desplegar els seus agents, ha tornat la calma i l'incident no ha anat a més. No consten detinguts ni persones ferides de consideració.

Tensió fins a les 11 de la nit

Sí que s'ha confirmat que s'ha obert una investigació per aclarir el robatori amb violència que va patir el jove del municipi, menor d'edat, i poder detenir als autors. La família del noi agredit assegura que els lladres es van amagar en aquest hotel i va ser llavors quan gairebé un centenar de persones s'hi van concentrar per "demanar explicacions".

La tensió va anar pujant de to des de les 9 de la nit fins a les 11, que és quan els Mossos es van poder retirar. Des de la DGAIA s'apunta que "no li consta que ahir es produís cap incident delictiu on hagi participat cap jove migrat sol que viu al centre d’emergència de Calella".

Mig centenar de MENA en un hotel de Calella

La tensió en aquest municipi de Calella fa dies que dura. A final de maig la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) va enviar en un hotel d'aquest municipi mig centenar de joves tutelats pel Govern. Des de llavors, tot i que l'Ajuntament ha iniciat una campanya per desmentir-ho, els veïns asseguren que s'han disparat els fets delictius al municipi: robatoris, baralles i agressions sexuals.

Uns fets, però, que de manera oficial des del consistori no es confirmen. Els veïns sí que expliquen que les darreres setmanes s'han hagut de desplegar diversos dies dotacions policials per incidents protagonitzats, segons ells, per aquests joves que són a l'hotel Mirasol.

La tensió no s'ha aturat i ha acabat amb la batalla campal d'aquest dissabte al vespre, un fet que els veïns amb els quals ha pogut parlar ElCaso.cat asseguren que "era d'esperar". La policia reforçarà la vigilància de l'entorn de l'hotel durant les properes hores per evitar, de nou, més enfrontaments.