La Universitat de Salamanca ha fet un estudi en l'àmbit mundial a més de 120 ciutats de 37 països analitzant les aigües residuals i ha arribat a la conclusió que la capital de Catalunya, Barcelona, també ho és del consum de cocaïna.

Segons publica la revista Addiction i recull el diari digital ElEspañol, els resultats posen en relleu que la cocaïna és la droga més consumida en grans ciutats d'Europa i que és a Barcelona on més se'n consumeix.

Iria González Mariño, responsable d'aquest estudi, ha fet analitzar l'aigua de grans ciutats -a Espanya: Barcelona, Castelló, Madrid, Santiago de Compostel·la i València- i és a la primera on s'hi ha detectat més consum. Per davant de ciutats com Zúrich i Amberes.

Alhora, la capital de Catalunya és la vuitena en consum d'èxtasi i està fora del top10 en el consum de metamfetamines i pel mig de la taula en consum d'amfetamina.

La depuradora d'un 34% de l'aigua de Barcelona

Les dades que s'han recollit en aquest estudi s'han pres en una depuradora que hi ha a Barcelona i que segons l'informe recull el 34% de l'aigua residual que es genera a la capital -i part de l'àrea metropolitana de Barcelona.