Els caps de setmana a Barcelona, i concretament al centre, són cada cop més perillosos. Dissabte a la matinada un grup de manters van iniciar una baralla a la cantonada entre Pelai i la Rambla. Encara per raons que es desconeixen, dos grups diferenciats de persones que es dediquen a la venda il·legal de productes a la zona turística, van començar a donar-se cops de cinturó, puntades de peu i cops de puny.

En un moment de la baralla, i tal com va quedar enregistrar en diverses imatges -i es pot veure en aquesta imatge que acompanya la notícia-, els manters van començar a córrer i un d'ell va saltar per intentar caçar un dels altres manters i va impactar de manera molt violenta contra una turista que estava prop d'una façana del carrer de Pelai. La dona va caure a terra i va resultar ferida i va necessitar atenció del SEM.

patada manters

Imatge del moment de la patada contra una turista. / T5

La baralla, lluny d'aturar-se, va seguir. Els joves, de nacionalitat senegalesa, va seguir donant-se cops. Alguns d'ells van caure a terra tot i que, i segons fonts de la policia, no van presentar denúncia ni consten informes mèdics. La policia tampoc va detenir cap dels manters per la baralla.

Segons han explicat fonts de la policia de la ciutat, les baralles entre manters feia temps que havien desaparegut del centre de la ciutat. La pressió policial conjunta entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la vigilància privada de Renfe ha expulsat als manters de la zona de plaça de Catalunya i ara els espais són més 'cars' i desencadenen baralles entre ells pel control del territori.

Una baralla amb matxets entre pakistanesos

Un fet similar, ara que arriba l'estiu, amb el que passa amb els venedors ambulants de nacionalitat pakistanesa. Aquesta baralla arriba just el cap de setmana que la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir un home de nacionalitat pakistanesa per haver participat en un enfrontament amb armes blanques pel control del territori de la venda ambulant i la venda de droga. La baralla va acabar amb un ferit greu, tal com va avançar ElCaso.cat. Agents de la policia de la ciutat van poder intervenir dos matxets de grans dimensions.