No són un fet puntual. La policia ho avisa. Les baralles entre grups de nacionalitat pakistanesa que s'han detectat els darrers dies al centre de la ciutat de Barcelona "no són fets aïllats".

Darrere hi ha la lluita pel control del territori de la venda ambulant, però no només de llaunes. La cervesa semifreda dóna beneficis, però més en genera la venda de droga: marihuana o cocaïna.

Nova baralla per un robatori

Tal com es pot veure al vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, la Guàrdia Urbana de la ciutat va haver de desplegar-se a la cantonada dels carrers Sant Climent i Sant Antoni Abat, al cor del Raval.

Segons han explicat diversos testimonis, la baralla va ser diumenge 26 de maig al vespre entre dos grups diferenciats de persones; com en les altres baralles que s'han detectat al centre de la ciutat els darrers dies. En aquest cas, però, i segons han explicat representants dels comerciants pakistanesos, l'enfrontament va ser contra un home de nacionalitat marroquina que els va assaltar en una de les botigues que tenen en aquest punt de la ciutat. 

Molta violència

La baralla en aquest punt de la ciutat, tot i que desvinculada de la guerra pel control de la droga, es suma a les altres dues que s'han registrat, també amb molta violència, a la zona de la Rambla de Barcelona. La tensió, motivat per robatoris o pel control del territori, no s'atura. El cap de setmana passat la policia de la ciutat va aturar un enfrontament entre més d'una desena de persones de nacionalitat pakistanesa a l'altura del carrer de Ferran.

La matinada d'aquest passat dissabte, del 25 al 26 de maig, la Guàrdia Urbana de Barcelona va també haver de treballar per aturar una baralla amb el mateix grup de persones.

En aquesta ocasió una persona va resultar ferida greu en ser apunyalada en diverses parts del cos. L'home va haver de ser ingressat a l'hospital i intervingut quirúrgicament. Es va poder detenir una persona i intervenir tres matxets.

En control de la venda de droga

La policia ho té clar. Les baralles que els darrers dies s'han reproduït per diversos punts de la ciutat -les que han transcendit- són una guerra pel control del territori.

Arriba l'estiu i les rierades de turistes que volen cervesa i droga. Tenir les millors posicions i ocupar els pisos que s'han quedat buits i que poden servir com a punts de distribució de droga són els objectius.

Totes les fonts oficials consultades ho tenen clar: a més benefici pugui generar el negoci il·legal, més violència pot desencadenar. Així passa al centre de la ciutat. En un primer moment els investigadors de les dues policies creien que era una batalla entre llauners però estirant el fil van arribar a la conclusió que era la droga realment qui protagonitzava la baralla.