El centre de Barcelona s'ha convertit en una zona fora de control. Ni els esforços dels agents de la Guàrdia Urbana ni dels Mossos d'Esquadra poden fer res per controlar Ciutat Vella. El Raval i el Gòtic s'han convertit en la zona zero de la inseguretat a la capital de Catalunya. Un cavall de batalla electoral però de complicada solució.

Aquesta matinada de divendres a dissabte, i segons han explicat fonts de la policia municipal a ElCaso.cat, dos grups de persones de nacionalitat pakistanesa s'han enfrontat de manera molt violenta entre els carrers Ferran i la Rambla. La baralla, amb armes blanques com ganivets de cuina, ganivets de grans dimensions, pals de golf i barres de ferro s'ha originat pel control de la venda per part d'aquestes persones estrangeres que viuen de la venda ambulant al centre de la ciutat.

ganivets pakis2

Dos dels ganivets intervinguts per la Guàrdia Urbana / Cedida

Enfrontament violent pel control de la venda nocturna

Els cops i les agressions entre els membres de les dues bandes rivals s'han allargat durant llargs minuts fins que agents de la Guàrdia Urbana s'han pogut desplegar a la zona, propera a la comissaria que la policia de la ciutat té a la Rambla, i s'ha dissolt l'enfrontament.

Fonts policials han confirmat a ElCaso.cat que l'enfrontament és pel control del territori a Ciutat Vella i que són grups que fa molt de temps que estan enfrontats, també pel control dels narcopisos. Cal recordar que els Mossos i la Guàrdia Urbana van desmuntar la majoria de narcopisos controlats per la màfia dominicana i van ser persones de nacionalitat pakistanesa les que van intentar reobrir aquest negoci il·lícit.

ganivets pakis1

Part de les armes intervingudes per part de la Guàrdia Urbana a Barcelona / Cedida

Armes blanques

No consten persones detingudes ni greument ferides en l'enfrontament d'aquesta matinada al centre de Barcelona. Quan la Guàrdia Urbana ha pogut agafar el control de la situació han recuperat diverses armes, com es pot veure en aquestes imatges a les quals ha tingut accés ElCaso.cat i que han estat facilitades per agents de la policia de la ciutat.