La Conselleria de Sanitat de Castilla y León ha declarat dos nous brots de Covid-19 localitzats a dues residències: Lleó (capital) i a Astorga (Castella i Lleó). Sorprenentment, els residents i treballadors havien estat vacunats contra el coronavirus el 30 de desembre, segons un comunicat de la Junta recollit per Ical. En total, els dos brots epidèmics sumen 103 positius. 

Més d'un centenar d'infectats de Covid a dues residències

Dos brots de Covid assetgen dues residencies, on els integrants ja van ser vacunats fa un parell de setmanes. No obstant això, hi ha quelcom que no encaixa, perquè els brots han infectat a 103 ancians vacunats. El brot que afecta la residència de la capital lleonesa registra un total de 66 casos positius per coronavirus, 50 d'ells residents i els altres 16, treballadors. Per altra banda, les instal·lacions d'Astorga comptabilitzen 37 persones contagiades, 31 usuaris i 6 empleats. 

Sobredosis vacuna Pzifer / Christian Emmer

Més de 100 avis vacunats s'infecten de Covid a una residència / Christian Emmer

Inesperadament -la vacuna és el simbolisme de lliurar-se del virus-, els residents d'aquestes residències hauran de vigilar i extremar, de nou, les mesures de seguretat recomanades per evitar la propagació del virus.

L'immunitat apareix quan passa un mes de la primera vacuna

Arrel d'aquest succés, Sanitat ha recordat que la vacuna de Pfizer, l'únic exemplar que de moment s'administra a Espanya, aconsegueix la immunitat passats uns set dies després de la segona dosi, que s'aplica tres setmanes després d'administrar la primera vacuna. Per tant, el risc "es manté després del subministrament de la primera injecció, fins que es compleixin els terminis".  

En aquest sentit, la Junta ha apel·lat de nou a la responsabilitat individual i col·lectiva dels ciutadans perquè "extremin les mesures bàsiques" de distància social, higiene de mans i ús obligatori de màscara per evitar el contagi, amb independència d'haver començat ja amb la primera dosi de la vacuna.