La Guàrdia Civil ha desallotjat aquesta nit els 180 passatgers d'un avió a l'aeroport de Fuerteventura a causa d'un avís de bomba que ha resultat ser fals, segons ha informat la Comandància de Las Palmas.

L'alerta es va activar cap a les 20.45 hores, quan el comandant es va trobar una nota de paper en què s'avisava de l'existència d'un artefacte amb glicerina a l'interior d'un avió que anava a enlairar des de Fuerteventura amb destinació Santiago de Compostel·la.

El comandant va trobar una nota de paper amb l'amenaça de bomba

 

Les forces de seguretat i l'aeroport van posar en marxa el protocol establert per a aquest tipus de casos, van aïllar l'aeronau com a mesura de seguretat i van desallotjar tot el passatge.

Quan els agents enviats a l'aeroport i els gossos especialitzats en la recerca d'explosius van comprovar que es tractava d'una falsa alarma, es va decretar el final de l'emergència i l'aeroport va tornar a la seva operativitat normal, a les 22.05 hores.

Es creu que l'alerta la va poder escriure un menor

 

La Guàrdia Civil explica que les primeres indagacions indiquen que "presumiblement" la nota que va originar l'alerta la va poder escriure "un menor", encara que les diligències segueixen obertes i se n'ha fet càrrec la Policia Judicial de Puerto del Rosario.

Les forces de seguretat recorden que el Codi Penal tipifica els falsos avisos de bomba com un delicte castigat amb multes o, fins i tot, amb penes de presó de fins a un any de durada.