Un avió Boeing 737 amb 62 persones a bord -56 passatgers i sis tripulants- s'estavella moments després d'enlairar-se des de l'aeroport internacional de Soekarno, a Jakarta, Indonèsia.

Un avió amb passatgers

Aquest dissabte a la tarda, 62 persones han desaparegut al mar en estavellar-se l'avió on viatjaven al mar de Java.

El vol sortia a les 6.40 h de l'aeroport de Soekarno, a la capital indonèsia, Jakarta, amb destinació Ponitanak, la capital de Borneo Occidental.

Avió Boeing 737 Indonesia / Europa Press

La policia ajuda a familiars a identificar les víctimes / Europa Press

Però 4 minuts després de la sortida, la torre de control va perdre el contacte amb l'aeronau, de la companyia indonèsia Sriwi-jaya

Deu vaixells de la marina van rastrejar la zona i hores després es confirmava el seu estavellament prop de l'illa de Laki, al mar de Java, a 6 quilòmetres de la costa de Jakarta, després d'un canvi de direcció sobtat.

Els equips de rescat ja han començat a trobar-ne restes i no s'espera que hi hagi supervivents.

Les autoritats del país han confirmat que tots els passatgers són de nacionalitat indonèsia. La policia ha instal·lat una oficina a l'aeroport per facilitar la identificació de les víctimes i atendre els familiars.

Un altre Boeing estavellat

La companyia estatunidenca Boeing s'enfronta al tercer accident del model 737 d'aeronau en menys de tres anys. Tres accidents que sumen més de 400 morts.

L'octubre de 2018 un avió del mateix model, Boeing 737 es va estavellar també al mar de Java, després d'enlairar-se amb 189 persones a bord.

Pocs mesos després, el març de 2019, el mateix model d'Ethiopian Airlines va xocar amb 157 passatgers a Etiòpia. En els dos casos les aeronaus patien una errada tècnica que feia els pilots perdre el control de la nau.

I ara, recentment començat el 2021, 62 persones haurien mort en aquest nou accident del model Boeing 737.

Tot això coincidint amb l'acord aquest dijous, entre el Departament de Justícia dels EUA i Boeing en el qual l'empresa aeronàutica pagarà 2.500 milions de dòlars d'indemnitzacions en el marc d'una investigació judicial.

Està acusada d'ocultar informació sobre les errades de disseny del model 737 MAX a l'Agència Reguladora d'Aviació dels Estats Units.