Curiós i greu incident aquest cap de setmana a Yakutat, a Alaska, en l'aterratge d'un avió de la companyia Alaska Airlines. Quan l'avió va tocar terra va colpejar un gran ós bru que s'havia colat a la pista d'aterratge de l'aeroport d'aquesta ciutat de la costa de l'estat d'Alaska.

En total van ser dos óssos bruns els que van entrar a la pista i un d'ells, amb tota la mala sort del món, va acabar sent copejat mortalment per una de les ales d'aquest avió.

L'ós va morir a la mateixa pista

L'ós va quedar greument ferit i va acabar morint a la mateixa pista. Tot i l'ensurt, cap dels passatgers d'aquest avió d'Alaska Airlines va resultar ferit. S'ha obert una investigació per aclarir què va passar.

Segons han explicat els treballadors de l'aeroport de Yakutat, s'havia netejat de neu la pista pocs minuts abans de l'aterratge, en previsió de l'arribada de l'avió, i no s'havia detectat cap presència d'animals.

En el moment de l'arribada de l'aparell Boeing 737-700, els dos animals van aparèixer al mig de la pista. Després de perdre el contacte visual, el capità de l'avió assegura que va notar un fort cop a l'ala esquerra de l'avió. Les ferides que va patir l'animal van ser molt fortes i va acabar morint a peu de pista.

Sense ferits

Es tracta d'un vol nacional que connecta diversos comptats d'aquest estat al nord dels Estats Units. Cap dels passatgers ni cap membre de la tripulació va patir cap dany. L'aparell sí que va patir danys materials i va haver d'estar aturat durant tot el cap de setmana a l'aeroport, fins que es va poder arreglar i verificar que estava tot correcte.

No és el primer cop que animals salvatges, molt habituals en aquesta zona del planeta, salten a la pista durant l'aterratge d'un avió. Segons han explicat fonts de la investigació, que lidera el Departament de Transports de l'estat, sí que és el primer cop que un gran ós entra a la pista d'aterratge i acaba morint per culpa d'un avió.