Una dona de 89 anys morta i cinc persones ferides a l'incendi d'una residència d'avis a Sevilla la nit de Reis.

Una àvia morta i cinc ferits

Una dona octogenària ha mort i cinc persones més han resultat ferides de caràcter greu després d'un incendi registrat la nit d'aquest dimarts a la residència d'avis Adorea, situada al barri de San Pablo de Sevilla, segons han informat fonts municipals.

Cap a les 22.30 h, el servei d'emergències 112 ha rebut la primera de més d'una desena de trucades que informaven l'incendi a la residència, ubicada al número 4 del carrer Baltasar Gracián.

Es tracta d'una residència privada que disposa de 108 apartaments repartits en quatre plantes. En el moment d'iniciar-se el foc, al seu interior es trobaven prop de 90 persones, de les quals una dona octogenària ha mort i cinc persones més han resultat ferides greus i han precisat trasllat hospitalari.

Incendio residencia Sevilla / Emergencias Sevilla

78 persones han hagut de ser traslladades al Palacio de los Deportes fins que s'han trobat les seves famílies o altra residència per reubicar-les / Emergencias Sevilla

La resta de persones que han resultat ferides menys greus o il·leses, han estat traslladades al principi al Palacio de los Deportes ubicat a l'Avinguda Kansas City després d'haver estat desallotjades completament les instal·lacions de la residència. En aquest punt s'ha habilitat un punt d'informació a familiars a la porta situada al carrer Doctor Laffon Soto.

Posteriorment, tretze avis més han estat hospitalitzats i altres 78 han estat reallotjats en altres residències o enviats amb els seus familiars, detalla Emergències Sevilla.

Un incendi a una residència d'avis de Sevilla

Segons les primeres dades, el foc s'ha originat a la tercera planta de l'immoble, on hi havia persones atrapades a l'interior, pel que ha calgut la intervenció de diverses dotacions de bombers i de serveis d'emergències, que han desplegat un operatiu.

Els mateixos veïns de la zona han col·laborat en els treballs de desallotjament portant mantes i auxiliant als desallotjats, que en molts casos han estat conduïts de manera provisional fins als porxos dels blocs veïns.

Finalment, el foc s'ha donat per extingit passada la mitjanit, tot i que l'operatiu continuava en el lloc. De moment es desconeixen les circumstàncies que han provocat l'incendi.

Aquelles persones que no requereixin assistència mèdica seran traslladades a una altra residència amb cures adequades a la seva situació, ha indicat Emergencias Sevilla en el seu compte oficial de Twitter.

El febrer de 2010, un incendi en una residència de la capital sevillana va provocar la mort de set persones. El foc va ser originat per una fallada elèctrica sense cap negligència humana, segons va determinar la investigació judicial que va portar a l'arxivament de la causa.