Als seus 94 anys, la Victòria, una veïna de Portugalete (Biscaia) s'ha quedat sense casa. Un grup d'okupes l'hi ha pres, aprofitant que se'n va anar.

La Victòria va anar a passar una temporada amb la seva germana perquè estava malalta. Quan va tornar a casa seva, va trobar-s'hi un grup de persones que s'hi havia instal·lat. Van donar un cop de porta, segons informa 20 Minutos, i s'hi van ficar dins.

Els records de tota una vida, al pati

Els okupes van tirar totes les pertinences d'aquesta nonagenària al pati, sense miraments, sense remordiments.

Els veïns de la dona l'han ajudat a gravar un vídeo, que han difós per tal de denunciar aquesta situació, cada cop més habitual en els últims mesos.

Amenaçats amb violència

La Victòria va demanar als okupes que se n'anessin de casa seva. La resposta va ser contundent: van treure un cúter i van amenaçar una veïna.

Els veïns van trucar a la policia, que va detenir a l'okupa, una jove, que havia amenaçat amb l'arma. Els agents van descobrir que aquesta jove tenia una ordre de recerca.

Desallotjaments d'okupes: un negoci en auge

Una empresa que s'autodefineix com a "especialitzada en el desallotjaments de pisos o edificis okupats" s'ha posat a disposició de la Victòria. Ho han fet mitjançant un vídeo, penjat a les xarxes, en el qual anuncien que no li cobraran res.

"Els avis no es toquen" és una de les consignes que predica l'amo de l'empresa en qüestió.