S'havia oblidat de renovar l'abonament de transport públic que havia expirat fa uns dies. Per aquesta raó, a més de rebre una multa de 40 euros, el conductor del vehicle en el qual viatjava va humiliar l'anciana de 90 anys i la va expulsar, encara que ella es va oferir a pagar un bitllet.

"Vaig demanar de poder pagar un nou abonament, però la persona a càrrec em va tractar malament i em va fer plorar. No m'havia succeït res similar en els meus 90 anys", explica la dona. L'incident va tenir lloc el passat 6 d'octubre a Carrara, a la Toscana italiana.

"La persona a càrrec em va tractar malament i em va fer plorar"

 

L'episodi va sortir a la llum gràcies a la neta de la víctima, que va fer una publicació a Facebook dirigida a l'alcalde de la ciutat, Francesco De Pasquale, que va provocar una onada d'indignació. El polític va rebre la dona de 90 anys a l'Ajuntament i es va disculpar pels fets, informa la Repubblica.

María agafa l'autobús cada dia. Però a l'octubre es va oblidar de comprar l'abonament. "És cert, no el va renovar, però amb 90 anys hi pot haver distraccions. L'han tractat bruscament, amb maneres acusadores i li van ordenar que baixés a la propera parada, que afortunadament era la seva," comenta la filla.

"Hi ha formes i formes d'intervenir, es necessita una mica de flexibilitat mental per comprendre si l'usuari és de mala fe o no. Aquesta actitud cap a les persones grans és vergonyosa", conclou.