El que havia de ser una revisió rutinària en el centre de salut Univérsitas de Saragossa amb el seu pacient, quasi acaba en desgràcia. El pacient, un home de 84 anys, ha apunyalat el seu metge de capçalera, de 60 anys, que ha estat traslladat a l'Hospital Miguel Servet de Saragossa per ser tractat de dues ferides d'arma blanca que no són greus.

El succés ha tingut lloc a les 08.30 hores d'aquest matí al centre de salut del carrer Andrés Vicente de la capital aragonesa. El presumpte agressor ha estat detingut per un intent d'homicidi per una patrulla de la Unitat de Reforç Flexible (URF) de la Policia Local, que ha acudit al centre després de rebre l'avís.

Protestes contra la falta de seguretat

Els Metges d'Atenció Primària d'Aragó (FASAMET Y CESMARAGÓN) han convocat aquest divendres concentracions en els centres de salut a partir de les 11.00 hores com a protesta per la falta de seguretat en els centres de salut.

Els sindicats mèdics reclamen mesures urgents, especialment la necessitat que hi hagi almenys un guàrdia de seguretat en cada un d'ells.

Més de 300 metges agredits 

En 2018 es van denunciar 298 agressions a professionals sanitaris que van ocasionar 322 víctimes, de les quals el 54,96 per cent van ser dones, segons es desprèn del balanç de l'activitat de la Policia Nacional per prevenir agressions a sanitaris en l'exercici de la seva professió.

Pel que fa al perfil del professional agredit, el 50 per cent eren metges i l'altre 50 per cent infermers, de manera que es demostra que "l'agressió no es vesteix pel gènere del professional ", si bé són els familiars del pacient els que més agredeixen.

Només el 18 per cent de les agressions provoquen lesions, de manera que la majoria són de caràcter verbal com, per exemple, amenaces, coaccions, injúries o calúmnies.