A l'espera dels resultats de l'autòpsia de Blanca Fernández Ochoa per determinar la causa de la seva mort, els metges han trobat restes de Sinogan al seu estómac, un fàrmac antipsicòtic amb propietats sedants, reductor de l'ansietat i amb gran capacitat per combatre el dolor i induir el son. Les proves ja han estat enviades a l'Institut Toxicològic de Madrid per conèixer amb exactitud la quantitat de pastilles que va prendre i l'efecte que van tenir en el seu organisme.

Les proves permetran conèixer l'exactitud de pastilles que va prendre

 

També està sent objecte d'anàlisi el seu cor, que ha estat enviat al laboratori d'Anatomia Patològica per saber si va tenir un infart per ingerir les esmentades pastilles o si li va sobrevenir per una altra patologia, informa El Mundo.

Serà l'informe de l'autòpsia el que determini la causa de la mort de l'esquiadora, si bé tots els indicis trobats pels investigadors s'allunyen de la hipòtesi de la mort accidental.

Dolors

La germana de Blanca Fernández Ochoa, Dolores Fernández Ochoa, surt de la unitat mòbil dels Bombers / Europa Press

Els treballs forenses es coneixeran aquest divendres

El cadàver, que es trobava en un avançat estat de descomposició, no tenia cops de prou entitat com per a haver provocat una mort, segons les fonts de la investigació.

Fernández Ochoa, el cos de la qual va ser trobat en una posició natural, duia les claus del cotxe, medicaments i part del formatge que havia comprat el dia de la seva desaparició en un supermercat de Pozuelo de Alarcón. A prop hi havia una ampolla de vi, si bé les fonts no han precisat que la dugués ella.

El primer resultat dels treballs forenses es coneixerà previsiblement aquest divendres i serà llavors quan la família rebi la confirmació oficial que el cadàver és el de Blanca Fernández Ochoa. Per a això, a més de la prova dactilar, és necessària la certificació per l'ADN.

EuropaPress 2354037 Familiars de l'exesquiadora Blanca Fernández Ochoa als voltants de l'Hotel Cirilo de Cercedilla que ha actuat de centre base del dispositiu de recerca de l'exesquiadora

Familiars de l'exesquiadora en el centre base del dispositiu de recerca / Europa Press

Trasllat de les restes al tanatori de Cercedilla

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat respecte i evitar especulacions sobre les circumstàncies de la mort. També ha agraït el treball dut a terme per les forces i cossos de seguretat per trobar-la, fet "en les mateixes condicions davant de qualsevol circumstància i persona".

Una vegada que la família rebi el vistiplau del jutge de Collado Villalba encarregat del cas, té previst traslladar les restes de la morta al tanatori de Cercedilla, previsiblement dissabte, per a la seva incineració. Es posarà fi així a un dolorós procés que va començar amb la desaparició de Blanca Fernández Ochoa el 24 d'agost i la denúncia de la seva família el dia 29.

EuropaPress 2354407 La gossa Xena un exemplar de pastor alemany ha estat la que ha trobat el cadàver de l'exesquiadora Blanca Fernández Ochoa desapareguda el passat 23 d'agost

La gossa Xena, un exemplar de pastor alemany, ha estat la que ha trobat el cadàver de l'exesquiadora / Europa Press

Primer homenatge: donen el seu nom a un centre esportiu

Els treballs de recerca van començar diumenge 1 després de la troballa del seu cotxe en un aparcament de La Dehesa de Cercedilla. Aquell mateix dia, un veí de la localitat va avisar la Policia Local que havia vist la desapareguda el dia 24 camí de La Peñota.

Una pista que no es va seguir fins ahir, quan aquest mateix veí va insistir davant de la Policia Local, que ho va comunicar al dispositiu de recerca. Fonts municipals han indicat que també es va traslladar l'avís rebut el dia 1, però des de la Policia s'assegura que no es va conèixer la informació fins al dimecres 4 a les 11.30.

En donar veracitat al seu relat, es va planificar batre aquesta zona la tarda de dimecres, però, abans que sortís el dispositiu, un sergent de la Guàrdia Civil fora de servei, guiat per la seva gossa, va trobar el cadàver al coll del Rey, camí de La Peñota. Mentrestant, l'Ajuntament de Madrid ha decidit honrar la seva memòria donant el seu nom a un centre esportiu municipal.