Una família australiana ha tingut un gran cop de sort en trobar-se una pedra d’or pur de més de 600 grams mentre passejava el seu gos. Una troballa que, segons els experts, pot arribar a tenir un valor de més de 35.000 dòlars australians, uns 22.000 euros.

Segons el diari Bendigo Adviser, diumenge passat, la família estava caminant amb el seu gos Lucky pels afores de la seva ciutat, Bendigo, a uns 150 quilòmetres de Melbourne, quan una de les filles va entrebancar-se amb el que pensava que era una pedra. En veure que era brillant, la nena va preguntar-li al pare si allò podia ser or.

Després d’uns instants de dubte, l’home va pensar que, efectivament, es podia tractar d’una palleta d’or. La va portar a un supermercat proper per pesar-la i la sorpresa va ser encara més majúscula: la pedra pesava 624 grams.

Diversos experts han assessorat la família, i a més de confirmar que es tracta d’or, han calculat el seu valor en més de 35.000 dòlars, una xifra que podria augmentar pel fet que venguin la pedra sencera.

La família, que tenia problemes econòmics, tornarà al lloc on va trobar l'or per intentar localitzar-ne més

El pare de família, que ha volgut mantenir-se en l’anonimat per motius de seguretat, assegura que estava passant per dificultats econòmiques, i assegura que, tot i que en un principi volia quedar-se-la, vendrà la palleta de seguida.

A més, diu, espera que la seva sort no hagi acabat, i pensa tornar a la zona on van trobar la pedra i continuar buscant, perquè, assegura, és molt possible que hi hagi més or al voltant.

A Austràlia, de fet, és habitual trobar algunes pedres d’or a la natura. Les més grans que s’han localitzat mai, de fet, van aparèixer precisament a Victòria, l’estat on viu aquesta afortunada família i que va ser l'epicentre de la febre de l'or australiana durant el segle XIX.