Efectius de Protecció Civil i els Mossos d'Esquadra han evacuat aquest diumenge al matí sis persones que havien quedat atrapades al Mas de l'Arlequí de Rojals, a Montblanc. Segons ha informat Ràdio Montblanc, es tracta dels propietaris i dos clients als quals s'ha traslladat fins al nucli urbà d'aquesta pedania. Els vehicles dels evacuats havien quedat immobilitzats per un gruix de neu que ronda el mig metre.

D'altra banda, veïns de Vilanova de Prades (Conca de Barberà) retiraven neu dels carrers amb pales aquest diumenge per permetre l'accés a una ambulància. El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, ha lamentat la tardança de les màquines llevaneu en diversos nuclis petits.

Nieve Pradell de la Teixeta / Carolina Monreal

Imatge de la nevada a Pradell de la Teixeta, al Priorat / ACN

Pobles colgats de neu

Guiu ha apuntat que gràcies a la tasca de la llevaneu i els veïns s'han pogut netejar els carrers i que dilluns l'ambulància acudirà al poble per tal d'atendre una persona malalta i una altra que ha de rebre atenció sanitària a l'hospital.

D'altra banda, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Valls s'ha activat per rescatar una família al camí del Tomb de la Paella, a l'N-240, en direcció a Figuerola del Camp. S'han mobilitzat vehicles 4x4 i voluntaris.

Els Mossos d'Esquadra, amb la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM) també s'han desplegat a la zona de les muntanyes de Prades per evacuar a diverses persones que havien quedat aïllades en cases i masies de la zona.