Una dona a València ha estat greument atacada amb un barret impregnat amb cola corrosiva. De moment es desconeix la identitat dels atacants ni els motius de l'agressió.

Trucades des de números ocults

Explica Marcela Tascón, una dona de 31 anys de Buga, Valle del Cauca, a Colòmbia, però amb residència des de fa temps a Benaguasil (País Valencià) que regenta un centre d'estètica a la capital del Túria, que setmanes enrere va començar a rebre trucades sospitoses. Una dona amb una veu que li era familiar  la contactava des d'un número ocult i li preguntava per la ubicació del seu negoci.

Marcela Tascón / Facebook

Una dona de 31 anys ha estat greument atacada a València amb un baret impregnat en cola corrosiva / Facebook

El mateix dia de l'agressió, aquest dissabte passat (tot i que els fets van començar a transcendir ahir) va rebre una nova trucada. La mateixa dona li comentava que en quinze minuts es presentaria a el seu negoci. Que si us plau li facilités les dades exactes.

Quan Marcela li va comentar que havia de demanar cita prèvia, la misteriosa interlocutora li va contestar que era igual, que hi aniria igualment i que ja ho solucionarien al centre. Ho descobreix la jove en una entrevista concedida al programa Espejo Público.

 

Li portaven un regal

Quinze minuts després va sonar l'intèrfon. No era la dona, era un home vestit de missatger. Deia que li portava un regal i pel videoporter li va mostrar un ram de flors.

"Ets la Marcela?", quan la jove esteticista va respondre aformativamente, l'home li va deixar anar un sonor i ple de ràbia "filla de puta!" i li va col·locar un barret cap i va sortir corrents. A Marcela, que estava acompanyada del seu fill de vuit anys, tot ho va començar a cremar a l'instant, el barret estava impregnat amb cola corrosiva.

Ara viu amb por

"Vaig intentar retirar-me el barret i van aparèixer les cremades", explica. "No sabia què fer, si treure'm la corra, sortir corrents, cridar a la Policia o a l'ambulància...". Finalment va decidir anar a Urgències on la van atendre de cremades de segon grau, fet pel qual li van haver de rapar el cabell al zero.

Marcela Tascón / Facebook

Marcela Tascón, una esteticista colombiana amb residència a València fa mesos que rep trucades amenaçadores / Facebook

La Policia Judicial de la Pobla de Vallbona ha assumit la investigació. Els especialistes en criminalística han fotografiat tots els objectes de l'acte vandàlic: el ram de flors i el barret de tela impregnada de la barreja corrosiva, així com les esquitxades a la paret produïdes quan Marcela es va arrencar bruscament el barret instants després que l'estrany l'hi encasquetés.

Marcela encara està intentant assimilar el que l'ha succeït, donar amb els autors de l'atac i aclarir el perquè de l'agressió. Segons explica en la seva edició d'avui el diari Levante; encara que no ho pot assegurar, està convençuda que coneix l'autora de les trucades des de fa no menys de cinc anys i que l'autor material de l'agressió ha actuat a sou. "El cabell torna a créixer però el mal psicològic... ara tenim por".