Aquesta nit de dissabte uns desconeguts han pintat amb esprai de pintura el memorial que l'Ajuntament de Barcelona va instal·lar a la zona zero de l'atemptat gihadista del 17 d'agost de 2017.

Tal com es pot veure en unes imatges capturades per la Guàrdia Urbana, i a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, uns desconeguts han pintat les lletres en àrab del memorial. No han escrit res, només han tapat la inscripció que hi ha terra que diu  "que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau”.

La policia de la ciutat investiga els fets i ara per ara no s'ha pogut identificar a les persones que ho han fet. Tampoc, a hores d'ara, s'han pogut aclarir les motivacions d'aquest nou atac.

Nou atac al memorial

No és el primer cop que ataquen aquest memorial a les quinze víctimes de l'atemptat de les rambles. Fa poques setmanes tres joves van ser detinguts per la Guàrdia Urbana per tirar ciment damunt d'aquestes lletres i intentar tapar la inscripció. Els joves detinguts, de nacionalitat pakistanesa, van quedar detinguts per un delicte de danys i un delicte d'odi.

memorial rambla barcelona ciment

Atac amb ciment contra el memoria del 17-A, el mes de desembre.

Van assegurar que van tapar les lletres per evitar que la gent les trepitgés. Segons van explicar en el moment que van ser interceptats per la policia, les "lletres àrabs no es poden trepitjar". Els detinguts van quedar en llibertat.