Aquest dijous al matí un home armat amb un ganivet ha atacat agents de policia davant de la comissaria central de la Police National al centre de París -a l’Ille de la Cité. En total han mort cinc persones: quatre policies -tres dones i un home- i l'atacant -un home de 45 anys convertit a l'Islam.

Tot i que encara no s'han fet públics detalls de l'incident, quatre agents de la policia ha resultat morts i l'atacant ha pogut ser abatut -la cinquena víctima mortal- per un segon agent, segons France24.

Abatut per altres policies

Abans de ser disparat, l'home ha pogut ferir de menys importància també altres policies. Segons les primeres informacions, confirmades per diversos mitjans francesos, l'home ha accedit a la comissaria central de la policia de París amb un ganivet de ceràmica, fet que ha evitat que saltessin els mecanismes de seguretat.

Segons France24, la policia ha detingut una segona persona també relacionada amb l'atac d'aquest migdia.

L'atacant, que ha pogut ser neutralitzat per policies, mantenia una relació laboral amb la comissaria, tot i que encara no s'ha confirmat quin vincle hi mantenia.

Relació amb la radicalització islamista

Al lloc dels fets s'han desplegat agents especialistes en desactivació d'explosius per verificar la situació. Ara per ara les autoritats gal·les encara no han explicat què ha motivat aquest atac amb armes blanques tot i que fonts oficials han avançat la possibilitat que l'incident tingui relació amb la radicalització islamista de l'home. Fonts policials citades per diversos mitjans francesos van explicar que el funcionari s'havia convertit a l'islam fa 18 mesos.

Treballador de la comissaria

El secretari regional del sindicat Alliance Police Nationale, Loïc Travers, ha explicat a la premsa que l'autor de l'atac, un treballador del personal administratiu amb més de 20 anys d'experiència, ha estat abatut per un altre policia amb una arma automàtica.

Segons Travers, l'agressor va començar l'atac en el seu propi despatx, després de la qual va sortir i va continuar l'agressió a les dependències de la Prefectura, situada al costat de la catedral Notre Dame de París.

Edifici evacuat

L'edifici ha estat evacuat per facilitar la investigació i s'ha establert a més un ampli perímetre de seguretat a la zona, una de les més turístiques de la capital francesa.

Els ponts que donen accés a l'illa de la Citá on s'ubica la Prefectura, han estat tancats pels autoritats, que també han clausurat l'estació de metro. El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, es va desplaçar fins al lloc per controlar de prop l'operatiu desplegat.