Gilad Pereg, exmilitar israelià acusat de matar a la seva tieta i a la seva mare, vol suïcidar-se a la presó perquè l'han obligat a banyar-se. Quan la Policia va detenir l'israelià , el mes de gener a casa seva, van trobar la residència plena de menjar animal, més de 30 gats vius, d'altres dissecats, cinc gossos i tot tipus de medicació per a mascotes. 

Fòbia a l'aigua

Ara, Pereg, reitera que té fòbia a l'aigua i que deixarà de menjar per morir-se perquè l'han banyat. El seu advocat, Maximiliano Legrand, va denunciar que "el van banyar amb les manilles posades després de colpejar-lo durament ". A més, va titllar el seu client com un "pacient psiquiàtric" i va afegir que té una "patologia respecte a l'aigua", explica el diari argentí Clarín.  

Pereg va entrar a la presó el mes de febrer d'aquest any després que trobessin enterrats els cossos de la seva mare Pyrhia Saroussy (63 anys) i la seva tieta, Lily Pereg (54, docent, universitària i científica) a la seva residència. Les dues familiars havien anat a visitar a Argentina a l'home.

Vídeo on es mostra a Gil Pereg a la seva cel·la (MDZ Online) 

Un personatge estrany

Gilad Saroussy Pereg, de 37 anys, era un enginyer informàtic que havia treballat per l'exèrcit israelià. Més tard, es va traslladar a la ciutat de Mendoza (Argentina) on es presentava com a Nicolau o Floda Relith (Adolf Hitler a la inversa) i amb diverses nacionalitats: ucraïnès, australià o israelià. A més, tenia registrades més de 35 armes al seu nom i els seus veïns el titllaven de "persona solitària" i "poc higiènica", com van apuntar diversos mitjans argentins en el seu moment.

Gil Pereg

Gil Pereg abans de matar a les seves familiars comprant armes a Mendoza. (Diari Clarín)

L'assassí que es creu un gat

Tot i que no està clar si Pereg es creu un animal, sí que actua com a tal. Mesos enrere els advocats de l'israelià ja van declarar que el client havia demanat menjar d'animal a la presó i que feia les seves necessitats sense prejudicis per tota la seva cel·la.

Actualment, la defensa de l'acusat ha presentat un habeas corpus que pretén protegir "la integritat física" del client davant l'abús de l'autoritat i també, han demanat el trasllat de Pereg "a una presó penal de màxima seguretat" o bé a un "hospital psiquiàtric".