Els Mossos d'Esquadra intenten aclarir, des d'aquest dimarts a les deu del vespre, qui és l'home que ha aparegut mort al primer pis del bloc del número 411 del passeig de Maragall, al bell mig del barri d'Horta de Barcelona.

Els veïns no sabien que vivia algú en aquest pis, que feia temps que estava buit, però van començar a sentir una forta olor. Quan va ser impossible de suportar, van trucar a la policia.

Molta pudor a tot el bloc

En col·laboració amb els Bombers de Barcelona, els Mossos van accedir al pis i hi van trobar el cos sense vida d'un home que encara no s'ha pogut identificar.

A simple vista es va poder confirmar que era un home, de mitjana edat i que tenia signes de violència. La mort no era natural, hi havia indicis que feien pensar als investigadors d'Homicidis de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Barcelona que una segona persona havia intervingut en la mort de l'home que van trobar.

El cos d'un home en estat de descomposició

La descomposició del cos, que feia setmanes que estava mort, no ha permès encara saber com va ser assassinat. Té diverses ferides i algunes d'elles poden ser compatibles amb arma blanca, però els Mossos d'Esquadra esperen els resultats de l'autòpsia per confirmar-ho. L'home també presentava una situació estranya: tenia un plàstic a la zona del coll. Els veïns han explicat a la policia que no recorden sorolls ni cap baralla, recentment.

El que més preocupa als Mossos ara mateix és saber qui és l'home. Podria ajudar a centrar les investigacions. Els veïns de la finca no van saber-lo identificar i ara s'està a l'espera de nous interrogatoris per poder-li posar nom i cognoms.

Relació amb els antics inquilins del pis

Fonts no oficials de la policia catalana han explicat que els investigadors treballen amb una línia d'investigació, però necessiten aclarir qui és l'home assassinat i quina relació tenia amb la parella i un nen que vivien abans en aquest pis del passeig de Maragall d'Horta.

Mossos d'Esquadra les Corts Barcelona - Sergi Alcàzar

Imatge d'arxiu, de la seu dels Mossos d'Esquadra a Les Corts / Sergi Alcázar

Fa poques setmanes que van deixar el pis, i segons han explicat fonts properes a la investigació, un dels dos de la parella té antecedents policials per furts i robatoris. Si la policia pot relacionar l'home amb la parella, la resolució del cas pot ser ràpida, asseguren.