La commoció s'ha apoderat del barri de Cerdanyola de Mataró (Maresme) els darrers dies. Diumenge a les deu de la nit van trobar el cos sense vida d'una nena de 13 anys, Karolina K., degollada i estirada al terra de la seva habitació. La ferida d'arma blanca que tenia al coll havia acabat amb la seva vida. Hi havia sang per tota l'habitació i a hores d'ara encara ningú no sap què ha passat.

Els Mossos d'Esquadra investiguen el crim com un homicidi i encara no s'ha detingut ningú. La policia manté el secret total sobre el crim, sumat al secret de sumari que ha decretat el jutjat d'instrucció de Mataró que n'ha assumit les investigacions. Només ha confirmat que investiga el crim i que la mare també ha denunciat la desaparició del seu fill de 15 anys, Stefan K.

Els interrogants de la mort de la nena de Mataró

Els dubtes inunden aquest misteriós assassinat a Mataró. Els investigadors han escorcollat a fons en tres ocasions el pis i l'habitació del carrer de Burriac on es va trobar la nena. Hi havia sang al llit de la nena i també a les parets, segons s'ha conegut de fonts de la investigació. La policia necessita analitzar tots els vestigis trobats al pis per seguir estirant el fil, ara per ara, a l'espera de poder tancar la declaració de la mare, en camí mort.

Qui ha assassinat la Karolina?

Ningú sap qui ha matat la nena. Els Mossos d'Esquadra no han detingut ningú acusat d'aquest crim i mantenen un escrupolós silenci sobre el cas. Segons expliquen fonts policials, el cos no ha fet ni el comunicat habitual que comuniquen les morts violentes a Catalunya per ordre del jutge que instrueix el cas.

cotxe mossos crim mataro acn

Un cotxe dels Mossos al carrer de Burriac, a Mataró / ACN

Alguns veïns han explicat que un home, de nacionalitat russa igual que la família, va ser vist entrant al quart pis del carrer de Burriac el mateix dia que els nens van desaparèixer. La policia segueix el rastre d'aquest home, el possible assassí de la nena, però ara mateix no té gaires més dades.

Qui volia fer mal a la família?

La declaració de la mare de la nena, Olga K., poc coneguda al barri però ben coneguda entre la comunitat russa del Maresme i de la Costa Brava, serà clau per saber si tenia enemics que hagin volgut pagar-ho amb la vida dels seus fills.

Ha parlat amb la policia però els investigadors volen tornar-hi a parlar per seguir estirant el fil. Esperen que es vagi recuperant del cop d'haver perdut una filla i no saber res del seu altre fill. S'ha instal·lat a casa d'una amiga, a la Costa Brava, per no haver de tornar al pis de Mataró, que segueix precintat per la policia.

Saber si tenia enemics i quin tipus de relació hi tenia pot ser important per als Mossos. Per saber qui és l'home que es va presentar a casa de la família quan no hi havia la mare i també per saber on pot ser l'altre fill.

On és el germà de la nena morta? Està en perill?

En un primer moment es va creure que el noi podia haver tingut alguna cosa a veure amb el crim de la seva germana, però la policia, tal com va avançar ElCaso.cat, el va desvincular de la mort de la nena. Totes les investigacions que s'havien fet fins al moment semblen apuntar que el jove no té res a veure amb la mort de la Karolina. Però segueix sense aparèixer. La mare ho va comunicar al jutjat i es va ordenar una recerca policial per "protegir" el menor.

Oficialment els Mossos d'Esquadra es neguen a aportar informació sobre si el jove està en perill, però fonts de la investigació sí que han explicat a aquest mitjà que si hi ha algú que vol fer mal a la família, i ja ho ha fet de manera fatal amb la filla petita, també podria voler fer mal al nen. Stefan està en perill i cal trobar-lo abans que sigui massa tard.