La dona de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, està acusada d'intent d'assassinat. La nit del 22 al 23 de juny de 2020 va punxar-lo, segons els Mossos, per intentar matar-lo i quedar-se amb part de la seva milionària herència.

El va punxar amb insulina i li va provocar una pujada de sucre que el va deixar en coma. L'intent d'assassinat va quedar frustrat, però ara la justícia investiga la dona, de 37 anys, està sent investigada per un jutjat de Barcelona. Va ser detinguda pels Mossos i deixada en llibertat. La fiscalia va demanar el seu ingrés a presó però el jutge ho va evitar.

En llibertat tot i l'intent d'assassinat

Tal com consta en la interlocutòria, el jutge creia que no hi havia risc de fugida del país, tot i ser estrangera, per estar vinculada aquí. Fins i tot el jutge apuntava que en el risc de fugir a Alemanya, pels tractats internacionals europeus, seria fàcil demanar-ne l'extradició.

Amb tot, però, quan els Mossos la van interrogar i quan va ser preguntada igualment pel jutge, l'encara muller de Mainat va assegurar que el va punxar per salvar-lo.

"Le pinché una serie de sustancias para su bienestar y para adelgazar porque él me lo pidió", va assegurar ella mateixa al jutge, tal com detalla textualment La Vanguardia. La dona assegura que sempre punxava a Mainat quan l'home estava despert i sempre a petició d'ell.

Versió diferent de la de Mainat

Una versió, la d'Angela Dobrowolski, que es contradiu amb la que ha aportat l'excantant de La Trinca i productor televisiu, que assegura que ell estava adormit quan la seva dona el va punxar. El va despertar i tot i que ell va dir que no calia, finalment va accedir, ja que era un tractament que es prenia habitualment, però, i sempre presumptament, la dona li va canviar i el va punxar amb insulina.

Josep Maria Mainat / Twitter

Josep Maria Mainat, en una imatge d'arxiu.

El fill de Mainat ho veu clar: l'Angela el volia matar

Quan es va despertar, Mainat estava convençut que havia sigut víctima d'un intent d'assassinat, un fet que també va posar en coneixement dels Mossos el fill gran de Mainat, Pol Mainat. La investigació segueix en marxa, a l'espera que el jutge segueixi les diligències.

Dobrowolski va ser detinguda el passat 21 de setembre pels Mossos d'Esquadra un altre cop, en aquest cas, per haver robat diversos milers d'euros de Mainat després de falsificar xecs