Un any després, els Mossos d'Esquadra encara no saben qui va matar l'Héctor, un jove informàtic de 32 anys que el 29 de juny de 2019 va ser assassinat d'una ganivetada al carrer de Gràcia de Sabadell a les quatre de la matinada. Fa un any i encara ningú sap qui i per què el van matar.

Va ser un assassinat a sang freda. Les càmeres de seguretat de la zona així ho indiquen. El jove havia sopat amb uns amics pel centre de Sabadell i de matinada es va asseure al carrer per consultar el seu portàtil. De cop un home es va presentar, va intercanviar algunes paraules amb l'home i li va clavar una ganivetada. Va ser mortal.

Una parella el va atacar i van marxar

L'home que els Mossos d'Esquadra busquen des de llavors va marxar del lloc dels fets. Hi va tornar al cap de poca estona acompanyat d'una dona, que tampoc s'ha pogut identificar, i després de mirar de prop l'home, van marxar, deixant-lo molt mal ferit i dessagnant-se. Va acabar morint allà mateix, sense ningú que pogués fer res per evitar-ho.

Un any després, tot i que els Mossos d'Esquadra van fer públiques les imatges de la càmera de seguretat que va gravar a la parella, encara no se'ls ha pogut ni identificar ni detenir. La policia catalana ha confirmat que 365 dies després encara no hi ha novetats i que les dues persones que van assaltar i matar l'Hèctor, encara estan lliures.

Investigació encara oberta

Els Mossos d'Esquadra no han deixat de buscar, però no tenen massa idees i no saben si volien robar o tenien algun tipus de relació que no s'ha pogut descobrir. Va ser a finals de 2019 quan van demanar col·laboració ciutadana, en una acció sense precedents. Van publicar a xarxes socials part del vídeo que tenen en el seu poder per intentar aconseguir ajuda de la ciutadana per saber qui era la misteriosa parella. De moment, no hi ha hagut sort.

Col·laboració ciutadana

Es va posar en marxa un compte de correu electrònic i un telèfon a través dels quals la ciutadania pot contactar amb els Mossos en el supòsit que disposi d’informació d’interès relacionada amb aquest crim: [email protected], telèfon 667 08 97 96. En aquest telèfon s’hi poden deixar contactes a la bústia de veu i també enviar missatges de text a les plataformes WhatsApp i Telegram.