La comunitat gai de Barcelona viu commocionada per un nou succés que ha sacsejat la jet set d'aquest col·lectiu a la capital de Catalunya i també arreu d'Espanya.

L'exparella de l'interiorista Rafael del Castillo va intentar-lo assassinar mentre dormia al pis que encara compartien al carrer de València, a tocar de l'exclusiu passeig de Gràcia de Barcelona.

Va passar just fa una setmana, divendres 31 de maig, de matinada. L'escabrós succés va acabar amb la mort de la parella de Del Castillo, Carlos P.G., que després d'agredir violentament la seva exparella, de 68 anys, es va precipitar des d'un àtic del carrer de Roger de Llúria, a Barcelona. Ell, segons ha pogut saber ElCaso.cat, es recupera de les lesions amb la seva família a Gran Canària.

Un reconegut interiorista canari instal·lat a Barcelona

Rafael del Castillo —al seu DNI, Rafael Rodríguez del Castillo— és un interiorista reconegut en l'àmbit estatal i internacional nascut a Canàries, d'on en va marxar l'any 1972 per iniciar els estudis a Barcelona.

Ha tingut una carrera d'èxits i ha participat en diverses fires i projectes per tot el país amb feines relacionades amb allotjaments d'alt standing i hotels de cinc estrelles.

Rafael del Castillo viu al carrer de València, al centre de la ciutat, on hi té un estudi de disseny i també casa seva. Hi compartia pis amb un home, Carlos P.G., amb qui feia setze anys que eren parella i amb qui feia quatre que s'havien casat. Tot i que encara vivien junts, però, s'estaven separant. Quan Del Castillo no era a Barcelona ell feia servir el pis.

Dijous a la nit l'interiorista va marxar de casa per anar a un sopar. Tot i que els veïns van explicar que havien sentit una forta discussió i que el mateix Del Castillo va explicar a la policia que s'havien discutit, l'home ha explicat a ElCaso.cat que no s'havien barallat. "Em va abraçar i em va dir que m'ho passés bé al sopar", ha explicat ell mateix a aquest mitjà.

Cops de làmpada al cap

Però de matinada, quan Del Castillo havia tornat a casa i ja dormia, Carles P.G. va atacar amb una llum de peu a l'home.

Li va donar diversos cops amb una làmpada de disseny al cap i el va deixar ferit de gravetat. És el que van poder saber els Mossos després d'inspeccionar el pis. Rafael del Castillo no recorda res. Es va despertar a l'hospital.

Un àtic a 10 minuts

Després de la brutal agressió, Carles P.G. es va desplaçar a casa d'un amic de la parella, al carrer de Roger de Llúria. Va caminar, tacat de sang i desubicat, 10 minuts fins a arribar a aquesta finca. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, és un àtic on l'home passava algunes nits quan Del Castillo era fora de Barcelona.

Roger Lluria Barcelona Rafael Castillo

Imatge de l'àtic des d'on va saltar Carles P.G., al carrer de Roger de Llúria. / Guillem RS

Al voltant de les nou del matí van trobar l'home en estat crític a la via pública, davant del pis d'aquest amic. S'havia precipitat des d'un sisè pis. Tot i que va ser traslladat a l'hospital, Carles P.G. va acabar morint després de no poder superar les greus ferides de la caiguda.

Vigilat per la policia fins que va morir

Els Mossos investigaven un presumpte delicte de temptativa d'homicidi. Tenien un relat clar de la víctima, el conegut interiorista, i també un possible autor, la seva exparella. Després de ser ingressat va ser custodiat pels Mossos d'Esquadra fins que va morir.

La policia va elevar l'atestat al jutjat de guàrdia que, després de la mort de l'home, n'ha arxivat la investigació. Tot i l'actuació d'ofici del cos policial, el mateix Del Castillo confirma a ElCaso.cat que no hi ha cap denúncia contra la seva exparella.

"Va ser un error, ni ell mateix sap què va passar", assegura des de Gran Canària a aquest mitjà. "Prenia pastilles per la depressió, mai m'havia agredit, va passar alguna cosa, va ser un gran error tot plegat", insisteix.

La jet set gai de Barcelona

Després de sortir de l'hospital, i tal com ha explicat ell mateix, va viatjar cap al seu poble on s'està recuperant de les ferides i passant el dol acompanyat de la família.

rafael castillo pastis celebracio

Rafael del Castillo, en una imatge d'arxiu del seu aniversari l'any 2011, a Barcelona. / Cedida

Rafael del Castillo és fill de Gáldar, a les Canàries, un municipi on va treballar redissenyant l'interior del teatre municipal i on va pronunciar el pregó de la festa major l'any 2012.

Però on va forjar la seva carrera va ser a Barcelona, on s'ha relacionat amb la jet set gai de la ciutat. Les fotos rodejat de famosos s'han repetit els darrers anys. Inauguracions, festes i celebracions amb el bo i millor de l'escena homosexual.

rafael castillo celebracion

Al centre, Rafael del Castillo, a la celebració d'aniversari al Club Miramar. / Cedida

Quan l'any 2011 va celebrar els 60 anys, i tal com recull un diari local de Canàries, Rafael del Castillo envoltat de coneguts al Palauet de passeig de Gràcia i van tancar la festa a l'Hotel Mandarín.

La festa es va allargar l'endemà amb un dinar al Club Miramar amb música, màgia i un pastís d'1,40 metres d'altura, tot molt allunyat de la sordidesa del crim de divendres passat.