Una llarga investigació dels Mossos d'Esquadra ha impedit un nou crim a la ciutat de Barcelona. S'ha sabut aquest diumenge, quan ho ha fet públic la policia catalana en una nota de premsa, i abans de 48 hores del darrer crim a la ciutat: l'assassinat del carrer d'Urgell.

Les disputes pel control de la droga sembla que estan darrere d'aquest crim que tres persones de nacionalitat colombiana volien cometre a la capital de Catalunya. Finalment han pogut ser detinguts pels Mossos tres homes de 21, 22 i 23 anys acusats de planificar l'assassinat d'una persona.

Una baralla entre colombians, el detonant

El primer detingut es va fer el passat 11 de maig i les dues últimes, dels dos col·laboradors del potencial autor material, el 14 de maig. Els tres havien estudiat i preparat l'assassinat d'una tercera persona. Tot es va originar en una baralla el passat 19 de febrer arran d'una disputa que va tenir lloc a la sortida d'una discoteca al carrer Còrsega de Barcelona. 

Un home va resultar ferit greument com a conseqüència de les ganivetades que va rebre en el marc d'una discussió que va acabar en una baralla on van participar diverses persones i que, tot apunta, tot i que la policia catalana no ho confirma, que podria estar relacionada amb el tràfic de drogues i delictes relacionats amb la salut pública.

Una baralla que hagués pogut acabar en assassinat

Els Mossos d'Esquadra van veure que la baralla no era una més de les que cada cap de setmana protagonitzen persones llatines a la ciutat de Barcelona. Després de diverses gestions d'investigació, els agents van detenir un home per un delicte de temptativa d'homicidi i van identificar dos més com a presumptes autors de l'agressió i van mantenir oberta la investigació per tal d'identificar i localitzar més persones vinculades amb els fets.

Seguint amb la investigació, i també gràcies a diverses escoltes telefòniques que es van fer, els Mossos van saber que un dels investigats estava preparant l'assassinat d'un home. De les diferents converses investigades, es va desprendre fins i tot que pretenien enterrar el cos de la víctima i, en alguna ocasió, també havien valorat la possibilitat de segrestar-lo.

Després de confirmar que aquest home, i dues persones més, estaven clarament planificant l'assassinat d'un home, amb qui havien tingut problemes i que estava relacionat amb la baralla del carrer de Còrsega, se'ls va detenir.

Detingut quan comprava l'arma per cometre l'assassinat

El passat 11 de maig, els agents van desplegar diversos dispositius policials a Viladecavalls, Terrassa, Ripollet i al districte de Sant Martí de Barcelona per tal de detenir l'home en el moment que accedia a un domicili per comprar l'arma amb la qual es pretenia cometre l'assassinat. Els Mossos també van poder localitzar als altres dos implicats, que també van quedar detinguts.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial. Un d'ells, el que va fer-se amb l'arma i que portava la veu cantant, va ingressar a presó i els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs, segons ha confirmat la policia catalana en una nota de premsa aquest diumenge.